Belföld

Cigányozott a hevesi kormánymegbízott

A kormányt Heves megyében képviselő Horváth László úgy érezte, hogy beszélnie kell az elkövetők származásáról.

Ki kell mondani, hogy cigány család követte el a bűncselekmény-sorozatot – mondta a heol.hu tudósítása szerint Horváth László, Heves megyei kormánymegbízott egy pénteki sajtótájékoztatón. A volt fideszes képviselő annak kapcsán szólalt meg, hogy a rendőrség elfogta egy rablássorozat elkövetőit.


Fotó: MTI / Komka Péter

Mint a megyei kormánymegbízott fogalmazott: a tettesek brutálisan, maszkban, ostromszerűen támadtak meg idős embereket, s ez azt is jelenti, hogy itt már az élet biztonságát veszélyeztető cselekményről kell beszélni. Ilyen esetben pedig a kormánymegbízottnak kötelessége jelezni a rendőrségnek – amit meg is tett -, hogy kiemelten, akár külön akciócsoportot létrehozva dolgozzanak az ügy felderítésén és megyét megrázó bűncselekmény-sorozat elkövetőinek kézrekerítésén.

Az ügy részleteiről Balogh Tibor, gyöngyösi rendőrkapitány számolt be, tudatva: a vámosgyörki rablásról lakossági bejelentést kaptak, a végül sikert hozó gyors akcióban a megyei akciócsoport és a készenléti rendőrség munkatársai is részt vettek. Egy elkövetőt a helyi körzeti megbízottak fogtak el, további hármat – üldözés után – a beavatkozó alegység tagjai kaptak el – írja a heol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik