Belföld

Bölcsisek Napja

A Hiemer-ház házasságkötő termében gyűltek össze a fehérvári bölcsődék vezetői és dolgozói, akiknek óvodás és kiskolás gyermekek adtak műsort.

A résztvevőket Brájer Éva alpolgármester köszöntötte a rendezvényen és dr. Cser-Palkovics András mondott pohárköszöntőt az ünnepség utáni fogadáson.

Az alpolgármester beszédében arról beszélt, hogy a bölcsődei dolgozók munkájában a legérdekesebb, és legizgalmasabb az apróságokkal való kapcsolatteremtés módja. “El tudom képzelni, milyen nehéz lehet a gondozóknak, szakembereknek megtalálni az apróságokhoz vezető utat, kialakítani velük azt az intim, bizalmi viszonyt, amelyben a kicsik nem szoronganak, oldottak édesanyjuk távollétében is. E nélkül eredménytelen volna minden további igyekezet például az önállóságra való nevelésben, a helyes szokásrendszer kialakításában. A bölcsőde nem pusztán megőrzi, és fizikai szükségleteit tekintve ellátja a gyermekeket, hanem aktívan részt vesz mozgás- és beszédfejlődésük elősegítésében, alapvető viselkedési normáinak kialakításában, és ez felbecsülhetetlen érték mind a szülők, mind a gyermekek számára. Ez a bölcsődék jelentős társadalmi haszna természetesen amellett, hogy segítik az édesanyák bekapcsolódását a munka világába.” – mondta el Brájer Éva.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik