Belföld

Beváltotta fenyegetését az Anonymous hackercsoport

24.hu
24.hu

2012. 04. 20. 19:46

Politikusokat, médiumokat bombázott internetes levélben az Anonymous hackercsoport

Péntek estére több majd két tucat többnyire jobbikos politikus, illetve sajtóorgánum internetes levelezőrendszerét bombázta, illetve hozta nyilvánosságra elektronikus címüket a magát Magyar Anonymousnak nevező hackercsoport. A megtámadottak listáját eljuttatták a Szeged24-nek. Ezek szerint az elektronikus levelekkel bombázottak közt van például Baráth Zsolt jobbikos képviselő, aki legutóbb parlamenti felszólalásában újra felhozta az évszázados vérvádpert a zsidóság ellen, melytől Fónagy János fideszes államtitkár azonnal elhatárolódott.

Ugyancsak a listán szerepel Vona Gábor, a Jobbik vezetője, több párttársával együtt. Rajta van a megtámadottak listáján Edelény   polgármestere, Molnár Oszkár is. Ő többek közt akkor híresült el, amikor arról értekezett, hogy várandós roma nők gumikalapáccsal bántalmazzák magukat, hogy fogyatékos gyerekeik szülessenek a magasabb segély reményében. A roma-magyar konfliktusairól hírhedtté vált település, Gyöngyöspata polgármestere szintén szerepel a célba vettek között a lista szerint. Emellett a gárdisták, a nemzeti őrség és több szélsőséges internetes portál internetes címét bombázták levelük szerint a hackerek.

Listájuk szerint nem kímélték Bayer Zsolt újságírót sem, aki többek közt az olaszliszkai tragédia  után írt „Cigányliszka” címmel publicisztikát, mely országos tiltakozást váltott ki.  Érdekesség, hogy a hackerek dokumentumuk szerint a KDNP-s Semjén Zsolt, illetve a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Balog Zoltán parlamenti internetes postaládáját is bombázták.

Ahogy arról a Szeged24 pénteken beszámolt: magyar és angol nyelvű levélben az Anonymous már reggel azzal fenyegetőzött, hogy a magyar szélsőségesek „nem fogják elfelejteni április 20-át, Hitler születésnapját,”  mert „lerombolják a legnagyobb magyar szélsőségesek legfontosabb szócsövét.”

Akkor többek közt azt  írták levelükben: szerintük tétlenül nézzük,  ahogy a szélsőjobboldal aktivizálódik, a gyűlöletkeltés, a rasszizmus, az idegengyűlölet, a szexizmus és a homofóbia erősödik, „a paramilitáris csoportok razziái, felvonulásai mindennapossá váltak, és  szélsőségesek  gyűlöletet szítanak az utcákon, a médiában  és „már a Parlamentben is ott vannak.” Hitlerre és az időzítésre kitérve a csoport azt írta: a náci vezető „ méltó helyére, a történelem pöcegödrébe került, de a hackerek szerint mégis vannak, akik „kiássák gyűlöletkeltő eszméjét a sírból.”

Ez a csoport szerint elfogadhatatlan, mert eltiporja az olyan egyetemes emberi értékeket, mint az egyenlőség, szabadság, igazság és a becsület. A magyar Anonymous csoporthoz tartozó hackerek legutóbb az Alaptörvény szövegét írta át az Alkotmánybíróság honlapján. Az Anonymous az elmúlt hónapokban világszerte számos internetes támadást intézett:  megbénította például az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) portálját is. Eddig a hatóságok a nemzetközi hackercsoport legalább két tucatnyi tagját tartóztatták le.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.