Belföld

A megyei fejlesztések jövőjéről

Nagy Zoltán

2012. 04. 20. 08:02

A területfejlesztés átalakuló rendszeréről tájékoztatták csütörtökön a települések vezetőit, területfejlesztési szakembereit a Megyeháza Dísztermében.

Az új, önkormányzati törvény értelmében a megyei önkormányzat az eddigi intézményirányító szerep helyett 2012. január 1-től területfejlesztéssel foglalkozik. A délelőtti rendezvényen a települések vezetői: polgármesterek, jegyzők, megyei közgyűlési tagok, az önkormányzati hivatal munkatársai, és a területfejlesztési szakemberek vettek részt – írta a fejer.hu.

A szakmai előadásaink fő célja, hogy tájékoztassuk Fejér megye településeinek vezetőit, szakembereit az átalakult megyei területfejlesztési rendszerről – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. A program három részből állt.

Az első részben a megyei közgyűlés elnöke ismertette az általános kereteket, azokat a jogszabályi változásokat, amelyek a Fejér Megyei Önkormányzat, és a Fejér Megyei Közgyűlés életét és feladatait is átalakították. A második részben dr. Molnár Krisztián megyei főjegyző tartott előadást az önkormányzati hivatal átalakult feladatairól, szervezeti felépítéséről. Majd őt követően, a harmadik részben Molnár Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója, a KDRFÜ régi és új feladatairól tartott beszámolót. Tájékoztatójában kiemelte,hogy a megyei önkormányzatok területfejlesztéssel foglalkoznak majd. Elmondta továbbá azt is, hogy miután megszűnt a regionális területfejlesztési tanács és a megyei területfejlesztési tanács is, a két szervezet jogutódja a megyei önkormányzat lett. A regionális fejlesztési ügynökség viszont a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonába került. Ennek értelmében dolgozik tovább és működik együtt a megyei közgyűlés, a megyei önkormányzat hivatala és a Regionális Fejlesztési Ügynökség a jövőbeni megyei fejlesztések érdekében.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. június 22.
Egy férfi ásványvizet iszik Budapesten 2017. június 22-én. Másodfokú hõségriasztást adott ki Szentes Tamás, az országos tisztifõorvosi feladatokért felelõs helyettes államtitkár június 22-én 0 órától június 26-án 24 óráig.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Abnormálisan meleg lesz 2022-ig

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.