Belföld

Óraközi szünetekben kínálta a drogot

Egy 16 éves fiatalt és egy 22 éves férfit kábítószer-terjesztés közben fogtak el a rendőrök. A fiatalok egy középiskola előtt bonyolították az ügyeiket.

Állampolgári jelzés nyomán szerveztek figyelőszolgálatot a fehérvári nyomozók szerdán. A rendőrséghez érkezett bejelentés szerint egy tizenéves fiú vélhetően kábítószert árul rendszeresen egy szakközépiskola előtt. A figyelőszolgálat alatt a nyomozók kiszúrták és követni kezdték a gyanú szerinti dílert…

Az állampolgári bejelentés nyomán szervezett figyelőszolgálat idején viselkedése alapján szúrták ki a nyomozók az iskola előtt üzletelő tinédzsert, aki hogy-hogy nem valamennyi szünet előtt megjelent az iskola előtt. A nyomozók gyanúját erősítette, hogy többek között egy általuk is ismert 22 éves fiatalemberrel találkozott, aki már többször került a hatóság látókörébe kábítószerrel összefüggésben. A két ember szétvált, a nyomozók a fiatalabb nyomába eredtek a tanítási órákat követően, aki aztán több kortársával találkozott a Horvát István úton.

Nem sokkal ezt követően egy autó állt be a közeli parkolóba. Az autót a korábban az iskolánál is látott, a rendőrség által kábítószeres ügyekkel összefüggésbe hozott férfi vezette. A nyomozók által megfigyelt tinédzser beült az első ülésre és pénzt adott át a sofőrnek, aki szemmel láthatóan ellentételezte valami dologgal. A kábítószer akkor cserélt először gazdát, hiszen később a fiatal a kezében lévő dolgot átadta a néhány méterrel arrébb várakozó két másiknak, majd visszaszaladt és beült az autóba.

A nyomozók akkor vették közre a parkoló autót, amikor már a 16 éves fiatal az anyósülésen ült. Ezzel egy időben került sor a másik két fiatalkorú elfogására is, akik közül egyikük zsebéből előkerült egy kis zacskó fű is. Az anyósülésen ülő fiatalember ruházatából szintén előkerült egy kis zacskó, amiben elmondása szerint szintén fű volt. A gépkocsi szemléje során a technikusok további növényi származékokat találtak.

A szemlét és az előállításokat követően a gépkocsit vezető férfi lakására mentek a nyomozók, de nem tudtak egyből bejutni, mert a férfi öccse belülről magára zárta a szobaajtót. Mire beértek, az ablak tárva nyitva volt és erős marihuana szag terjengett a lakásban. E közben érkezett a jelzés a ház előtt biztosító nyomozóktól, hogy a nyolcadik emeletről épp az orruk elé pottyant egy nylon zacskó, amiben több kis alufólia csomag volt. A lakásban tartott szemlét követően a ház előtt folytatták a bűnügyi technikusok a munkát. A lakásban egyébként kábítószergyanús növényi maradványok kerültek lefoglalásra, az utcára kidobott zacskó is szintén azt rejtett. Ennek alapján a testvéröccs is előállításra került a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra.

A rendelkezésre álló adatok alapján a testvér idősebbik, 22 éves tagját, valamint, az ügyben közvetítőként szereplő 16 éves fiatalt a kábítószer terjesztéséért vonják felelősségre a gyanúsítás szerint. A felnőtt férfi esetében súlyosító körülményként szerepel, hogy fiatalkorúaknak értékesítette a füvet. A nyomozók mind a testvérpár fiatalabbik tagját, mind a másik két fiatalt szintén kihallgatták, akiket mintavételre is előállítottak. Ők egyelőre fogyasztók az ügyben.

A kábítószer adás-vétel ügyében a 22 éves férfi bűnügyi őrizetbe vétele mellett a rendőrség tovább folytatja az eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik