Belföld

Késik a Városrét-projekt

Csúszik a tavaly nyáron bejelentett óriásberuházás. Egyelőre azt sem tudni, meddig jegelték a mgaprojektet.

Tavaly júniu elején jelentette be a Rába és Győr vezetése, hogy milyen jövőt szánnak az egykori gyáróriás területén lévő Városrétnek: 10-15 év alatt megvalósuló ingatlan-beruházást álmodtak a 43 hektáros területre. A „suszter, maradj a kaptafánál” elv jegyében nem maguk kezdenének a munkába, hanem befektetőre bíznák a dolgot. Ez a belvároshoz közeli földterületen olyan központot alakíthatna ki, amelyben lakni, dolgozni és pihenni is lehet – szólt az akkori felvetés. Amely szerint elsősorban eladni szeretné a holding a telket.

Az akkor vázolt elképzelések szerint akár önhordó is lehet a projekt – feltéve, hogy a befektető több szakaszban épít, és visszaforgatja a bejövő pénzeket a következő etapba. Ráadásul a vevőnek bontania is csak itt-ott kell, ha pedig épít, abban a biztos tudatban dolgozhat, hogy a Mosoni-Duna és az 1-es főút is kényelmes közlekedési lehetőséget kínál.

Pintér István, a Rába Járműiapari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója akkor azt jelezte: 2011 szeptemberében indul a befektető-keresés, amire egy-két esztendőt szánnak. A holding csütörtöki közgyűlésén azonban az derült ki: a dolog még „várat magára”. A cégcsoport első embere ezt azzal magyarázta, „nem látszik, hogy komoly érdeklődés lenne ingatlanok iránt”, így nem most próbálják meg értékesíteni a tavaly év végi értékén négy és fél milliárdosra becsült telket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik