Belföld

Kábítószereztek, kerékpárt loptak

24.hu
24.hu

2012. 04. 19. 15:41

Kerékpárt lopott az egyik fehérvári szakközépiskola kerékpártárolójából két férfi. A rendőrök lakpcsolták a gyanúsítottakat a kocsijukban, amelyben füvescigit talált a nyomozó hatóság.

Két legyet egy csapásra, így is fogalmazhatnánk a fehérvári rendőrök egyik tegnapi elfogása kapcsán. Ugyanis egy kerékpárlopási ügyben elfogott és előállított csapat tagjairól a rendőri intézkedés során kiderült, a lopáson túl kábítószer-fogyasztással is gyanúsíthatók. A nyomozók így mind a két ügyben megindították a büntetőeljárást, a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették.

Az egyik fehérvári szakközépiskola kerékpártárolójából lopott el két férfi egy 80 000 Ft-ot érő Caprine X-online típusú kerékpárt szerdán délelőtt, amit – később kiderült – az iskola biztonsági kamerája is rögzített. A videón is jól látható, hogy a tettesek egyike elvágta a kerékpárlakatot, míg a másik felpattant a biciklire és elkerekezett vele – tudtuk meg a megyei renőrségi szóvivőtől, Németh-Kész Mónikától.

A fehérvári nyomozók adatgyűjtést követően pár órán belül eljutottak a feltételezett elkövetőkhöz, akiket a Sziget utcában lévő lakóházak mögötti parkolóban fogtak el, amint egy ismerősük autójában ültek. A rendőrség előtt korábban már jól ismert 31 és 26 éves férfiak elfogása után megtörtént a gépkocsi átvizsgálása is, amiben a nyomozók egy erővágót, egy melegítőt, egy mellényt és egy sapkát találtak, amiket le is foglaltak. Később megállapítást nyert, az egyik elkövetőn éppen ezek a ruhák voltak a biciklilopáskor. Ezt a férfit az egyik később felkutatott szemtanú is felismerte, mint azt a személyt, akit a délelőtt folyamán a kerékpárral látott elhajtani az iskolából.

Még aznap délután a közel 100 000 Ft-ot érő kerékpár is megkerült. A nyomozók a Jancsár utca egyik lakóházának alagsori lépcsőfordulójában találták meg, amit a házban lakó 27 éves férfi vitt oda, miután azt az egyik fehérvári kocsma előtt átvette a két elkövetőtől.

A nyomozók így a lopással kapcsolatban a pároson kívül a harmadik férfit is előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol mind a hármukat gyanúsítottként hallgatták ki a lopással kapcsolatban.

Ezen kívül azonban a 31 és a 26 éves férfiakat, valamint a gépkocsi 33 éves tulajdonosát kábítószerrel való visszaéléssel is meggyanúsították a nyomozók. Az adatgyűjtések során ugyanis kiderült, hogy az autóban füves cigit szívtak. A kihallgatások után mindegyiket mintavételre is előállították a rendőrök.

Ezt követően a három lopással meggyanúsított férfit bűnügyi őrizetbe vették. A három férfi mindegyike munkanélküli és büntetett előéletű. A 31 éves férfit nyolcszor, a 26 éveset négyszer, míg a 27 éveset kétszer ítélték már el korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. A legidősebb férfi ellen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a fentieken túl garázdaság elkövetése miatt is eljárást folytat, míg a 26 éves férfi ellen a BRFK XII. Kerületi Rendőrkapitányságon folyik nyomozás betöréses lopás miatt.

A fehérvári nyomozók kezdeményezik mindhármuk előzetes letartóztatását.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kecskemét, 2018. június 14.
Az elsőrendű vádlott L. S. az ellene és tizenhárom társa ellen emberölés, embercsempészés, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2018. június 14-én. Első fokon 25 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Kecskeméti Törvényszék azt a négy embercsempészt, aki 71 illegális bevándorló halálát okozta az úgynevezett parndorfi halálkamion ügyében.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.