Belföld

Kábítószereztek, kerékpárt loptak

Kerékpárt lopott az egyik fehérvári szakközépiskola kerékpártárolójából két férfi. A rendőrök lakpcsolták a gyanúsítottakat a kocsijukban, amelyben füvescigit talált a nyomozó hatóság.

Két legyet egy csapásra, így is fogalmazhatnánk a fehérvári rendőrök egyik tegnapi elfogása kapcsán. Ugyanis egy kerékpárlopási ügyben elfogott és előállított csapat tagjairól a rendőri intézkedés során kiderült, a lopáson túl kábítószer-fogyasztással is gyanúsíthatók. A nyomozók így mind a két ügyben megindították a büntetőeljárást, a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették.

Az egyik fehérvári szakközépiskola kerékpártárolójából lopott el két férfi egy 80 000 Ft-ot érő Caprine X-online típusú kerékpárt szerdán délelőtt, amit – később kiderült – az iskola biztonsági kamerája is rögzített. A videón is jól látható, hogy a tettesek egyike elvágta a kerékpárlakatot, míg a másik felpattant a biciklire és elkerekezett vele – tudtuk meg a megyei renőrségi szóvivőtől, Németh-Kész Mónikától.

A fehérvári nyomozók adatgyűjtést követően pár órán belül eljutottak a feltételezett elkövetőkhöz, akiket a Sziget utcában lévő lakóházak mögötti parkolóban fogtak el, amint egy ismerősük autójában ültek. A rendőrség előtt korábban már jól ismert 31 és 26 éves férfiak elfogása után megtörtént a gépkocsi átvizsgálása is, amiben a nyomozók egy erővágót, egy melegítőt, egy mellényt és egy sapkát találtak, amiket le is foglaltak. Később megállapítást nyert, az egyik elkövetőn éppen ezek a ruhák voltak a biciklilopáskor. Ezt a férfit az egyik később felkutatott szemtanú is felismerte, mint azt a személyt, akit a délelőtt folyamán a kerékpárral látott elhajtani az iskolából.

Még aznap délután a közel 100 000 Ft-ot érő kerékpár is megkerült. A nyomozók a Jancsár utca egyik lakóházának alagsori lépcsőfordulójában találták meg, amit a házban lakó 27 éves férfi vitt oda, miután azt az egyik fehérvári kocsma előtt átvette a két elkövetőtől.

A nyomozók így a lopással kapcsolatban a pároson kívül a harmadik férfit is előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol mind a hármukat gyanúsítottként hallgatták ki a lopással kapcsolatban.

Ezen kívül azonban a 31 és a 26 éves férfiakat, valamint a gépkocsi 33 éves tulajdonosát kábítószerrel való visszaéléssel is meggyanúsították a nyomozók. Az adatgyűjtések során ugyanis kiderült, hogy az autóban füves cigit szívtak. A kihallgatások után mindegyiket mintavételre is előállították a rendőrök.

Ezt követően a három lopással meggyanúsított férfit bűnügyi őrizetbe vették. A három férfi mindegyike munkanélküli és büntetett előéletű. A 31 éves férfit nyolcszor, a 26 éveset négyszer, míg a 27 éveset kétszer ítélték már el korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. A legidősebb férfi ellen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a fentieken túl garázdaság elkövetése miatt is eljárást folytat, míg a 26 éves férfi ellen a BRFK XII. Kerületi Rendőrkapitányságon folyik nyomozás betöréses lopás miatt.

A fehérvári nyomozók kezdeményezik mindhármuk előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik