Belföld

Kábítószereztek, kerékpárt loptak

24.hu
24.hu

2012. 04. 19. 15:41

Kerékpárt lopott az egyik fehérvári szakközépiskola kerékpártárolójából két férfi. A rendőrök lakpcsolták a gyanúsítottakat a kocsijukban, amelyben füvescigit talált a nyomozó hatóság.

Két legyet egy csapásra, így is fogalmazhatnánk a fehérvári rendőrök egyik tegnapi elfogása kapcsán. Ugyanis egy kerékpárlopási ügyben elfogott és előállított csapat tagjairól a rendőri intézkedés során kiderült, a lopáson túl kábítószer-fogyasztással is gyanúsíthatók. A nyomozók így mind a két ügyben megindították a büntetőeljárást, a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették.

Az egyik fehérvári szakközépiskola kerékpártárolójából lopott el két férfi egy 80 000 Ft-ot érő Caprine X-online típusú kerékpárt szerdán délelőtt, amit – később kiderült – az iskola biztonsági kamerája is rögzített. A videón is jól látható, hogy a tettesek egyike elvágta a kerékpárlakatot, míg a másik felpattant a biciklire és elkerekezett vele – tudtuk meg a megyei renőrségi szóvivőtől, Németh-Kész Mónikától.

A fehérvári nyomozók adatgyűjtést követően pár órán belül eljutottak a feltételezett elkövetőkhöz, akiket a Sziget utcában lévő lakóházak mögötti parkolóban fogtak el, amint egy ismerősük autójában ültek. A rendőrség előtt korábban már jól ismert 31 és 26 éves férfiak elfogása után megtörtént a gépkocsi átvizsgálása is, amiben a nyomozók egy erővágót, egy melegítőt, egy mellényt és egy sapkát találtak, amiket le is foglaltak. Később megállapítást nyert, az egyik elkövetőn éppen ezek a ruhák voltak a biciklilopáskor. Ezt a férfit az egyik később felkutatott szemtanú is felismerte, mint azt a személyt, akit a délelőtt folyamán a kerékpárral látott elhajtani az iskolából.

Még aznap délután a közel 100 000 Ft-ot érő kerékpár is megkerült. A nyomozók a Jancsár utca egyik lakóházának alagsori lépcsőfordulójában találták meg, amit a házban lakó 27 éves férfi vitt oda, miután azt az egyik fehérvári kocsma előtt átvette a két elkövetőtől.

A nyomozók így a lopással kapcsolatban a pároson kívül a harmadik férfit is előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol mind a hármukat gyanúsítottként hallgatták ki a lopással kapcsolatban.

Ezen kívül azonban a 31 és a 26 éves férfiakat, valamint a gépkocsi 33 éves tulajdonosát kábítószerrel való visszaéléssel is meggyanúsították a nyomozók. Az adatgyűjtések során ugyanis kiderült, hogy az autóban füves cigit szívtak. A kihallgatások után mindegyiket mintavételre is előállították a rendőrök.

Ezt követően a három lopással meggyanúsított férfit bűnügyi őrizetbe vették. A három férfi mindegyike munkanélküli és büntetett előéletű. A 31 éves férfit nyolcszor, a 26 éveset négyszer, míg a 27 éveset kétszer ítélték már el korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. A legidősebb férfi ellen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a fentieken túl garázdaság elkövetése miatt is eljárást folytat, míg a 26 éves férfi ellen a BRFK XII. Kerületi Rendőrkapitányságon folyik nyomozás betöréses lopás miatt.

A fehérvári nyomozók kezdeményezik mindhármuk előzetes letartóztatását.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.