Belföld

Újra Critical Mass felvonulás Fehérváron

A Föld Napja alkalmából április 22-én, 11. alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a Critical Mass kerékpáros felvonulást.

A résztvevők 14 órától gyülekeznek a Halesz Parkban, lesznek BMX bemutatók, kerékpáros ügyességi vetélkedő gyerekeknek, majd 16 órakor felvonulás indul a kijelölt útvonalon. Cél, hogy népszerűsítsék a kerékpározást, felhívják a figyelmet a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére és mozgásra ösztönözzék a városlakókat – írta a fehervar.hu.

A szervezők szeretnék, hogy javuljon a kommunikáció a döntéshozókkal, az autósok figyeljenek jobban a biciklisekre és csökkenjen a balesetek száma. Kívánatos lenne továbbá, hogy minél több munkavállalót ösztönözzenek az autóról kerékpárra történő átszokásra, így tisztább, élhetőbb környezetet teremtenének Székesfehérváron.

A felvonulás útvonala: Halesz park – Seregélyesi út – Király sor – Rákóczi utca – Várkörút – Mátyás Király körút – Zichy liget – Mészöly Géza utca – Palotai út – Piac tér – Széchenyi utca – Horvát István utca – Lövölde utca – Budai út – Seregélyesi út – Halesz park.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik