Belföld

ÁSZ-ellenőrzés volt Hódmezővásárhelyen

24.hu
24.hu

2012. 04. 18. 09:14

Elfogadta a hódmezővásárhelyi önkormányzat intézkedési tervét az Állami Számvevőszék

Az ÁSZ a megyei jogú városok pénzügyi egyensúlyi helyzetét áttekintő ellenőrzéssorozat keretében vizsgálta a hódmezővásárhelyi önkormányzat működését is. A 2011 decemberében publikált jelentésben az ÁSZ a város pénzügyi helyzetének javítására és hosszú távú fenntarthatóságára irányuló operatív terv készítését, valamint a közgyűlés folyamatos, az intézkedések megvalósulására, továbbá a város és az önkormányzati intézmények aktuális pénzügyi helyzetére kiterjedő tájékoztatását javasolta a polgármesternek és a főjegyzőnek.

Az önkormányzat a javaslatok alapján elkészített intézkedési tervet megküldte az ÁSZ-nak, amely azt elfogadta. Domokos László, az ÁSZ elnöke válaszlevelében kifejtette: a bemutatott intézkedési terv összhangban van megállapításaikkal és javaslataikkal, az intézkedési terv, valamint annak kiegészítése a jelentésben foglalt – a polgármesternek és a főjegyzőnek megfogalmazott – javaslatok mindegyikére, határidő és felelős személy megjelölésével rendelkezést tartalmaz. Az elnök kitért arra is, hogy az ÁSZ az intézkedési tervben foglaltak teljesítését a későbbiekben utóellenőrzés keretében ellenőrzi.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.