Belföld

A katasztrófákkal számolni kell

A tavalyi év feladatait sikerült hiánytalanul elvégezni - hangzott el a Megyeházán, ahol a katasztrófavédelem és a társszervezetek vezetői kiértékelték a 2011-ben elvégzett munkát.

Mint Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője beszámolójában elmondta, a tavalyi év feladatait sikerült hiánytalanul elvégezni, teljesítették célkitűzéseiket. Szerencsére igazán jelentős veszélyhelyzet nem alakult ki, így – szerencsére – inkább a felkészülés, a versenyeken és a gyakorlatokon való helytállás, valamint a katasztrófavédelem új szervezetének kialakítása határozta meg 2011-et.

Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke szerint, a katasztrófavédelem területén dolgozó szakemberek munkája az emberek számára láthatatlan, viszont tudjuk, hogy a fennakadás mennyi plusz erőfeszítést tud jelenteni életünkben. Ebből is világosan látszik, hogy a katasztrófavédelemre „békeidőben” is tudatosan készülni kell. „Modern korunk – eredményei és vívmányai mellett – veszélyeket is hordoz, katasztrófákra és balesetekre is gondolok – ezekkel számolnunk kell – hangsúlyozta az alelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik