Belföld

Továbbra is népszerű a Szegedi Tudományegyetem

24.hu
24.hu

2012. 04. 17. 08:50

Első helyen 8236 továbbtanuló diák jelölte meg a Szegedi Tudományegyetemet.

A Tisza-parti universitas és a debreceni egyetem – évek óta – fej fej mellett a második-harmadik legnépszerűbb haza felsőoktatási intézmény.

Szegeden összesen 15 ezer 603 fiatal szeretne továbbtanulni. Vagyis az országos trendnél kisebb arányban, 16 százalékkal csökkent a jelentkezők száma – mutatja a felvételizőkről tegnap közzétett adatsor. Az első helyen megjelölt karok közül vidék-Magyarország második legnépszerűbb helye az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara, amelyet öt fővárosi és egy győri képzőhely előz meg.

A négy legnépszerűbb alapszak – a gépészmérnök, a mérnök informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, illetve a kommunikáció és médiatudomány alapszak – a szegedi képzési kínálatban is megtalálható. Mesterképzésben a nappali tagozatra jelentkezők legtöbben a vezetés és szervezést, a nemzetközi tanulmányokat, valamint a kommunikáció- és médiatudományt választották.

Szegeden összesen 15.603 fiatal szeretne továbbtanulni 2012 őszétől. A jelentkezők száma a 22 százalékos országos adatnál kisebb arányban, 16 százalékkal csökkent – mutatja a felvételizőkről közzétett adatsor. Alapképzésben 10.346, míg mesterképzésben 2.818 fiatal kíván a szegedi universitason tanulni – állami támogatásra 13.402 jelentkező pályázik.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.