Belföld

Terjeszkedik a Masterplast

A Fejér megyei Sárszentmihályon székelő Masterplast új gyártóüzemet létesít Romániában.

1,6 millió euró befektetéssel – a már korábban vásárolt ragasztógyára mellett – új polisztirolhab hőszigetelő termékgyártó üzemet létesít a romániai Sepsiszentgyörgyön a Masterplast – közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A beruházás az idén márciusban meghirdetett zártkörű tőkebevonási folyamat során befolyt összegből valósul meg. Az új üzemmel a Masterplast tovább kívánja erősíteni pozícióját Kelet-Közép-Európában és növelni piaci részesedését a hőszigetelőanyag-gyártó és forgalmazó piacon. A tőzsde “B” kategóriájában jegyzett Masterplast márciusban 1,1 milliárd forint friss tőkét vont be részvényeinek zártkörű értékesítésével. A 13 kelet-közép-európai országban jelen lévő társaság 2011-ben 82,38 millió eurós forgalom mellett 1,648 millió euró adózás utáni konszolidált eredményt ért el – tudósított az MTI.

Az 1997-ben alapított Masterplast-csoport a kelet-közép-európai régió egyik vezető hőszigetelőanyag-gyártó- és -forgalmazó vállalata, 2010-es árbevétele 84,7 millió eurót (23 milliárd forintot) ért el. A vállalatcsoport forgalmának túlnyomó részét a saját gyártású vagy a saját márkanév alatt bérgyártatott termékek teszik ki. A Masterplast 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának, 2011. november 29-én pedig a PSZÁF engedélyével és a bevezetési kérelem tőzsdei jóváhagyásával megtörtént a cég részvényeinek technikai bevezetése a Budapesti Értéktőzsdére. A Masterplast mára a világ 13 országában rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik