Belföld

Palacsinta siker: több mint 16 ezer az új rekord!

Nem csupán a szeptemberben felállított 24 órás palacsintasütési rekordot döntötték meg kedden a széchenyis hallgatók, hanem a verseny előtt kitűzött céljukat is. Az új csúcs: 16474.

Ahogy arról a Győr24 már hétfőn beszámolt, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói 24 sütő, és egy elszánt csapat segítségével újra felvették a harcot, hogy visszaszerezzék a 24 órás palacsintasütési rekord címet. Nem volt könnyű dolguk az ifjú tészta mestereknek, hiszen 2011. szeptember 24-én Földes Önkormányzata egy nap alatt 12920 nyalánkságot készített el.

A széchenyisek azonban nem ijedtek meg a kihívástól. „Nagyon sokan úgy álltak hozzá a versenyhez, hogy ezt úgysem tudjuk megdönteni. Én viszont végig biztattam a csapatot, hogy akkor is mi vagyunk a legjobbak. Persze voltak holtpontok, hiszen este többször is elment az áram, így kisebb kapacitással tudtunk csak dolgozni. Hajnalban aztán a lelkesedés is kicsit lankadt, de végül összeszedtük magunkat és 5 óra tájékán már elértük a 13 ezres mennyiséget, vagyis már akkor sikerszaga volt a kezdeményezésnek” – mondta lelkesen a Győr24-nek Gáspár László, szervező.

Sebestyén István végül kedden, 11 óra 28 perckor lefújta a sütést és megkezdődött az összesítés. A rekordregisztrátor néhány perc elteltével örömmel hirdette ki az új országos rekordot: a hallgatók 16474 darab palacsintát sütöttek, a kitűzött határidő alatt. „Folyamatosan zajlott a munka az elmúlt napban, minden a szabályok szerint történt. A palacsintáknak minden esetben fogyaszthatónak és értékesíthetőnek kellett lenniük, ebből a szempontból is mindent rendben találtam” – hangsúlyozta a hitelesítő.

A hallgatók kezdeményezése egyébként példaértékű, hiszen a megsütött finomságokat jótékony célra ajánlották fel. A palacsinták egy részét értékesítették, nagyobb hányadát azonban a Bóbita Óvodának, a Győri Hajléktalanszállónak, a Családok Átmeneti Otthonának és az Evangélikus Szeretetháznak ajándékozták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik