Belföld

Ne játssz a tűzzel, nem éri meg!

Nincs több türelem! Eddig is törvény szabályozta, hogy társasházakban, panelekben nem lehet sem virágot, sem biciklit, sem egyéb tárgyat a folyosón tárolni, január 1-től viszont keményen büntethetnek a tűzoltóság szakemberei.

Sokan háborognak a tűzvédelmi törvény ellen, pedig csupán saját testi épségünket védi a rendelet. 20 éve szabályellenes, 2012-től viszont pénzbüntetéssel jár, ha valaki megszegi a szabályt. Eszerint a folyosó menekülési útvonalán tilos bármiféle növényt, kerékpárt, bútort vagy egyéb tárgyat kihelyezni. A lépcsőház ugyanis nem tároló! Bármilyen személyes eszköz elhelyezése csak a tűzvédelmi hatóság engedélyével történhet. „Korábban csak felszólítottuk azt a lakót, akinél szabálysértést tapasztaltunk, most viszont a munkatársaink azonnali bírsággal sújthatják az elkövetőt” – mondta portálunknak Bakcsányi Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályvezetője. A büntetés mértéke egyébként 20 ezer forinttól, 3 millió forintig terjedhet.

Néhány győri lépcsőházat mi is felkerestünk és örömmel tapasztaltuk, hogy a megyeszékhelyen élők többsége komolyan vette a rendeletet és eltakarította felesleges holmijait a közlekedőkből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik