Belföld

Motorosok az utakon

Ahogy elérkezett a tavasz, azonnal kirajzottak a motorosok a szabadba - Dunaújvárosban is, ahol nemrégiben megalakult a Túra Motor Klub.

Sok bőrruhás, bukósisakos  örömmel vette tudomásul, hogy nemrégiben megalakult Dunaújvárosban is  egy klub, azaz  már nincsenek magukra hagyva, egy  közösséghez is tartozhatnak. A Dunaújvárosi Túra Motor Klub, amelynek elnöke – Gazda Gábor – szeretné, ha ebben a klubban a motorosok számára hasznos programok születnének – írta a dh-online.hu. Erre  van példa  elég az országban, hiszen közel ötven klub működik már.

Az elnök elmondta, hogy  tagdíjat nem kérnek,  és bárki, fiatalok, idősek, férfiak, nők jelentkezhetnek a város környékéről is.

Gazda Gábor a következőképpen foglalta össze az egyesület  célját: – Országjáró túrákat, tréningeket  szervezünk, balesetmegelőzési programot indítunk, és a motorosok oktatásában is részt veszünk. Rövidesen meglátjuk: lesznek-e a  tagok között majd sportolásra is hajlandó motorosok. Azokat felvisszük biztonságos pályákra, ne az országúton gyakorolják a gyorsulást.

Eddig már hetvenketten jelentkeztek a klubba, és hogy milyen irányba fejlődik majd ez a közösség, az  később, a tagok igényeitől, döntésétől  is függ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik