Belföld

Tizenkét év fegyház nemi erőszakért

24.hu
24.hu

2012. 04. 17. 10:59

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a dévaványai férfit, aki többször is megpróbálta megerőszakolni nevelt lányát.

A jelenleg 39 esztendős, büntetett előéletű R. Attila Gyula először 2003 nyarán próbálta megerőszakolni akkor nyolcesztendős nevelt lányát, majd a bűncselekményt 2004 és 2009 júniusa között körülbelül tizenöt alkalommal megismételte. A férfi gyakran italozott, ilyenkor agresszíven viselkedett, és rendszeresen bántalmazta élettársát, elfogása előtt pedig azzal fenyegette meg az asszonyt, hogy felakasztja közös kisfiukat.

2003 nyarán egy nap a hajnali órákban a vádlott ittasan érkezett haza dévaványai házukba. Felébresztette az akkor nyolcéves nevelt lányát, kivezette a műhelybe, levetkőztette, és megpróbálta megerőszakolni a védekező sértettet. A bűncselekményt az anya érkezése szakította félbe, az asszony azonban a szégyentől félve, és mert nem tudott volna hova költözni gyermekeivel, a látottakról nem szólt senkinek.

A vádlott ezután csaknem egy évig nem közeledett szexuálisan a gyerekhez, de 2004 és 2009 júniusa között körülbelül tizenöt alkalommal próbált meg erőszakosan közösülni a neki ellenálló nevelt lányával. A férfi azokat az alkalmakat használta ki, amikor a lány anyja nem tartózkodott otthon, más esetekben áthívta a gyereket saját, dévaványai házába.

2010. május 1-jén a vádlott éjjel 11-kor részegen ment haza. Mivel nem volt kulcsa, és nem tudott bejutni a lakásba, az ajtót nyitó élettársával előbb veszekedett, majd megverte. Aztán elővett egy kést, a hegyét élettársának nyakához nyomta, és az asszonyt megöléssel fenyegette, miközben vérző sebet okozott. Élettársa ekkor csak felületi sérüléseket szenvedett. A veszekedés után a vádlott azt mondta az élettársának, hogy elviszi a tanyára közös gyermeküket, és felakasztja. El is hagyta a kisfiúval a házat, élettársa a távozás után értesítette a rendőrséget.

A vádlott a nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetését következetesen tagadta.
A tárgyaláson elhangzott, hogy 2011-ben tizenöt, a három dél-alföldi megyében elkövetett hasonló bűncselekmény ügyében született jogerős ítélet.

A táblabíróság erőszakos közösülés folytatólagosan elkövetett bűntettében, testi sértés és becsületsértés vétségben mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.