Belföld

Vetélkedő iskolásoknak – téma a növény- és természetvédelem

Általános iskolásoknak szervezik meg a Herman Ottó állat- és természetvédelmi vetélkedőt a Herosz Egyesület megalakulásának 130. évfordulója alkalmából.

Az országos szintű tudáspróbára egy időpontban, öt városban – köztük Székesfehérváron – kerül sor, nevezni április 30-ig lehet.

A vetélkedő témakörei: Herman Ottó életrajza, tudományos munkássága, főbb művei és állatvédelmi tevékenysége, az állatvédelmi törvény, Magyarország védett növény- és állatfajai, a társállatok tartásának alapjai, a kutyák viselkedése és kommunikációja, illetve a HEROSZ és az állatvédelem. A tudáspróbát több helyen – Székesfehérváron, Budapesten,  Gödöllőn, Mohácson és Szentesen –  de ugyanabban az időpontban, 2012. május 23-án 14.00 órától rendezik meg, a diákok egy teszt segítségével mérik össze tudásukat. A helyi szintű versenyek eredményeit azonnal kihirdetik, a győztesek és azon belül is az országosan legjobb három eredményt elért csapat díjainak átadására május 30-án kerül sor a fővárosban. A vetélkedőre iskolánként egy, háromfős csapat jelentkezhet, nevezési díj nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik