Belföld

Segítenek pénzügyeinkben

Hétfőtől az eddiginél több helyszínen, összesen 11 megyeszékhelyen segíti pénzügyi tanácsadói irodahálózat a fogyasztókat.

Az országos irodahálózat két évre szóló működtetésének jogát a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) nyerte el a PSZÁF által kiírt pályázaton – tájékoztatta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) hétfőn az MTI-t.

A kibővített irodahálózat működéséhez az anyagi és szakmai hátteret a PSZÁF biztosítja, hasonlóan a tavaly áprilistól egy éven át működő irodákéhoz – közölte a felügyelet.
A PSZÁF közleménye alapján az országos hálózat működtetésének célja, hogy a fogyasztók ne csak Budapesten, a PSZÁF ügyfélszolgálatán kaphassanak pénzügyi tanácsokat, segítséget, hanem minél több vidéki helyszínen is.
Hétfőtől Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szegeden, Szombathelyen és Zalaegerszegen több mint 30 tanácsadó várja az érdeklődőket. A pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos általános, illetve a fogyasztó egyedi ügyére vonatkozó pénzügyi tanácsadás ingyenes. A hálózat szakemberei eligazítást adnak annak kapcsán is, hogy egy adott kérdésben a fogyasztó problémáját mely intézmény tudja orvosolni, illetve segítenek a beadványok szakmailag és formailag helyes megfogalmazásában is.
A közlemény szerint a PSZÁF a helyi tanácsadó irodák működésének tapasztalatai alapján a korábbiaknál hatékonyabban szerezhet információkat azokról a tipikus, akár csak az ország egyes régióiban felmerülő fogyasztói problémákról, amelyek megoldását célirányos vizsgálatokkal vagy célzott fogyasztói tájékoztatásokkal segítheti elő – tudósított az MTI.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik