Belföld

Orbán Viktor eltitkolt luxusvillája

Még első miniszterelnöksége idején vette Orbán Viktor azt az ingatlant, melynek mérete - a Népszabadság szerint - máig nincs föltüntetve sem a földhivatali nyilvántartásban, sem a kormányfő vagyonbevallásában.

Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején 75 millió forintért vett magának ingatlant. Ennek valódi mérete máig nincs föltüntetve sem a földhivatali nyilvántartásban, sem a miniszterelnök vagyonbevallásában – írja a Népszabadság. A tíz éve vásárolt két társasházi lakás annak ellenére két lakásként szerepel mindkét dokumentumban, hogy azokat közvetlenül a vétel után önálló családi házzá építtették át, s így már jóval meghaladja a közhiteles nyilvántartásban máig szereplő eredeti méretet, ami mindössze 82 és 101 négyzetméterről szól. A tízszobás luxusvilla a valóságban kilenc éve közel 300 négyzetméteres, s azt 120 négyzetméternyi építménnyel toldották meg – ez szintén lemaradt a tulajdoni lapról.

A Népszabadság megkérdezte Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőtől többek közt, hogy fizet-e telekadót, építményadót a miniszterelnök és felesége a Bp. XII. kerületi, Cinege utca 15.-ben lévő ingatlana után, és hogy a valós tényeket tükrözi-e a miniszterelnök és felesége vagyonnyilatkozatának az ingatlanegyüttesre vonatkozó része. A lap szerint eddig nem érkezett válasz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik