Belföld

Nemzetközi Hét a Kodolányin

A Kodolányi János Főiskola újra megrendezi április 16. és április 21. között a tavaly nagy sikerrel debütált Nemzetközi Hetet. A rendezvény során a meghívott külföldi vendégoktatók angol nyelven „mini-kurzusok” formájában összesen mintegy 70 előadást tartanak a gazdálkodás és menedzsment, turizmus, marketing, kommunikáció, biztonságpolitika, oktatás és felnőttképzés, szociális politika, antropológia, kultúrtörténet és zene témakörében.

A Kodolányi János Főiskola kiemelten fontosnak tartja, hogy hallgatói nemzetközi környezetben is tapasztalatot szerezzenek, ezt számos rendezvény, csereprogram segíti elő. A hiánypótló rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tavalyi esztendőhöz képest emelkedett a résztvevő partnerintézmények száma. Idén 12 ország (Egyesült Államok, Finnország, Görögország, Hollandia, Kanada, Lengyelország, Litvánia, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Thaiföld, Törökország) 23 intézménye képviselteti magát a Nemzetközi Héten.

„Szabadegyetem jellegű előadássorozatunk azzal a gondolattal született meg 2011-ben, hogy szolgálja a hallgatók interkulturális kompetenciáinak az elmélyítését, valamint partnerintézményeink képviselőit közös eszmecserére hozza össze. A Kodolányi nemzetközi partnerintézményeiből érkező oktatók előadásai a legújabb elméleti és kutatási tapasztalatokon alapulva a gyakorlatban is hasznosítható tudást biztosítanak a részvevőknek” – mondta Horváti Éva, a Kodolányi János Főiskola Nemzetközi Szolgáltató Központjának igazgatója, aki hozzátette, hogy a Nemzetközi Hét programmal méltón szeretnék megünnepelni az Erasmus csereprogram 25 éves évfordulóját.

A rendezvény során a meghívott külföldi vendégoktatók angol nyelven „mini-kurzusok” formájában összesen mintegy 70 előadást tartanak. A workshopok a Kodolányin már ismert Ösztöndíjbörzéhez hasonló jelleget kölcsönöznek, hiszen a főiskola partnerintézményeinek prezentációja az Erasmus program adta lehetőségeket hozza közelebb a hallgatókhoz.

Azoknak, akik külföldön szeretnének résztanulmányokat folytatni mindenképpen kifizetődő lesz az eseményen részt venniük, hiszen így lehetőségük nyílik kapcsolatokat építeni. A nemzetközi kitekintés a szakdolgozat témaválasztásához illetve megírásához is hasznos segítséget tud nyújtani.

Az egyhetes rendezvény során a vendégek megismerhetik hazánk borkultúráját a Kodolányi főiskolához kötődő borászok, így Bock József, Gál Tibor, Gere Tamás, Hoffmann György, Szászi Endre és Sáfrán András nedűinek segítségével, valamint a Kodolányi székesfehérvári és siófoki kampuszait.

Az olvasási hét időszakában megrendezésre kerülő eseményen a Művészeti Tanszék vendégül látja a finn James Andeant, a North Karelia University of Applied Sciences intézmény oktatóját, aki a zenekari együttjátékról, az improvizációról tart előadást 2012. április 19-én a Tanszék képzési helyszínén, Székesfehérváron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik