Belföld

Megújul Orosháza főtere

A beruházásra az önkormányzat 745 millió forint európai uniós támogatást nyert, a kivitelezés költsége 941 millió forint.

A nyertes kivitelezővel az önkormányzat a napokban írta alá a szerződést. Az orosházi főtér átépítése, egységes térszerkezetének kialakítása 2013-ra november végén készül el.

A belváros felújítása két lépcsőben történik, az első ütem a főtéren található épületek homlokzat-felújítását tartalmazza, ezek a munkálatok 2011. őszén elkezdődtek és 2012 őszén fejeződnek be, a második ütem tartalmazza a főtér szerkezetének átalakítását, a munkálatok 2012. őszén fejeződnek be.

A komplex város-rehabilitációról szóló projekt kiemelt célja a Békés megyei város főterének bővítése, a régi térszerkezet-átalakítása és feltöltése új funkciókkal. A tervek szerint új, impozáns park létesül, pihenőkkel és zöldfelületekkel. Összenyílik majd a főtér és a romos Alföld Szálló volt területe, a közösségi felület összesen 23 ezer négyzetméterre bővül, ebből a burkolttal ellátott rész 16 ezer négyzetmétert foglal majd el, a zöldfelület hétezer négyzetmétert, ahová 946 különböző fát és cserjét telepítenek, automata öntözőrendszerrel.

A projekt részekét 46 új parkoló létesül, bővül a belváros kerékpáros úthálózata, korszerű járdafelületek épülnek, megújul a közvilágítás, szökőkút épül és egy 900 főt befogadó új rendezvénytér, a hozzákapcsolódó komplex technikai háttérrel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik