Belföld

Megújul Orosháza főtere

24.hu
24.hu

2012. 04. 16. 09:00

A beruházásra az önkormányzat 745 millió forint európai uniós támogatást nyert, a kivitelezés költsége 941 millió forint.

A nyertes kivitelezővel az önkormányzat a napokban írta alá a szerződést. Az orosházi főtér átépítése, egységes térszerkezetének kialakítása 2013-ra november végén készül el.

A belváros felújítása két lépcsőben történik, az első ütem a főtéren található épületek homlokzat-felújítását tartalmazza, ezek a munkálatok 2011. őszén elkezdődtek és 2012 őszén fejeződnek be, a második ütem tartalmazza a főtér szerkezetének átalakítását, a munkálatok 2012. őszén fejeződnek be.

A komplex város-rehabilitációról szóló projekt kiemelt célja a Békés megyei város főterének bővítése, a régi térszerkezet-átalakítása és feltöltése új funkciókkal. A tervek szerint új, impozáns park létesül, pihenőkkel és zöldfelületekkel. Összenyílik majd a főtér és a romos Alföld Szálló volt területe, a közösségi felület összesen 23 ezer négyzetméterre bővül, ebből a burkolttal ellátott rész 16 ezer négyzetmétert foglal majd el, a zöldfelület hétezer négyzetmétert, ahová 946 különböző fát és cserjét telepítenek, automata öntözőrendszerrel.

A projekt részekét 46 új parkoló létesül, bővül a belváros kerékpáros úthálózata, korszerű járdafelületek épülnek, megújul a közvilágítás, szökőkút épül és egy 900 főt befogadó új rendezvénytér, a hozzákapcsolódó komplex technikai háttérrel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.