Belföld

Hajrá SZE: 15 ezer palacsinta a cél!

Hétfőn 11 óra 28 perckor elrajtolt a 24 órás palacsintasütési rekordkísérlet Győrben. A széchenyis hallgatók célja: egy nap alatt 15 ezer tésztás finomságot kisütni.

Földes település önkormányzata tavaly, szeptember 24-én, több mint 12 ezer palacsintával megdöntötte és ezzel elvette a Győriektől a 24 órás sütés rekordját. A campus hallgatói azonban nem sokáig tétlenkedtek, hétfőn a SZE Napok keretein belül újra beizzították a sütőket.

Ezúttal 300 kiló lisztből, 300 liter szódából, 300 liter tejből és mintegy 1700 darab tojásból keverik ki a masszát, amit 24 gázrezsó, 4 platniján sütnek készre a BRIDGE teraszán a palacsinta mesterek. A megmérettetést Sebestyén István, magyar rekordregisztrátor felügyeli, aki a rajt előtt elmondta, hogy nehéz dolguk lesz az egyetemistáknak, hiszen a hűvös idő rontja az előállítási körülményeket. „A földesieknek könnyebb dolguk volt, hiszen ők a nyárbúcsúztató rendezvényükön, melegben állították fel az új csúcsot. Most, ha új rekordot akarnak kivívni a fiatalok, akkor legalább 13 ezer palacsinta a cél, igaz ők most, 15 ezres álomhatárt tűztek ki maguk elé”- hangsúlyozta az adminisztrátor.

Hogy sikerül-e újra átvenni a győrieknek a rekord címet az kedden 11 óra 28 perckor kiderül. A Győr24 ott lesz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik