Belföld

Nemzetközi Erasmus Intenzív Program a győri Széchenyi István Egyetemen

Április 15 és 28. között a győri Széchenyi István Egyetem ad otthont a nemzetközi Erasmus Intenzív Programnak.

Több mint 70 külföldi hallgató 30 vendégoktató mentorálásával tanulmányozza az üzleti marketing elméletét és gyakorlatát. Az Intenzív Program (IP) az Erasmus egyik alprogramja, a felsőoktatási intézmények közötti projektalapú nemzetközi együttműködést támogatja, nemzetközi kurzusok tervezésére és lebonyolítására nyújt lehetőséget.

A rendezvény megnyitója 2012. április 16-án, hétfőn 17.30 órakor a Városi Művészeti Múzeum dísztermében lesz (Esterházy-palota, 9021 Győr, Király utca 17.). Köszöntőt mond dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Józsa László, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának dékánja.

A két hét rendezvényeinek alapját győri cégek tevékenységének piaci alapú esettanulmányai, elemzései jelentik. Az Árkád Győr, a L360-inno Kft., az Atrecto Kft., a Révész Hotel és az LRG Kft. mellett több térségi vállalkozás piaci bővülésének marketing tevékenysége is szerepel a megoldandó esettanulmányok témájaként. Az aktuális marketing problémákat cseh, francia, litván, holland, finn, dán, bolgár hallgatók vizsgálják és oldják meg vegyes csoportokban, s a munkában részt vesz három kenyai egyetemista s két oktatójuk is.

Az oktatás mellett hangsúlyos téma lesz Győr és a térség bemutatása is. A Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium hallgatói gondoskodnak az erasmusosok mindennapjairól, tartalmas időtöltéséről. Meglátogatják a Mobilis Interaktív Kiállítási Központot, a Rába Quellét, s csatlakozhatnak a Fertő-táj Világörökség területére és a Budapestre szervezett kirándulásokhoz.

1987-ben indult az Erasmus programja, amely a felsőoktatás fejlesztését, az Európán belüli nemzetközi mobilitást támogatja. Az Erasmus program 2007-2013 között az EU Life Long Learning (Egész élet át tartó tanulás) programja keretében működik. Biztosítja a hallgatók európai mobilitását, tapasztalatszerzését vagy szakmai gyakorlatát egy másik tagország felsőoktatási intézményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik