Belföld

Kiderült a Fidesz-titok

Az LMP frakcióvezetője megtudta Lázár Jánostól, hogy a Fidesz törvényesen választ új államfőt.

Jávor Benedek szerint a Schmitt Pál lemondását követő jelentős sajtófigyelmet csak fokozta Lázár János, amikor közölte: „pénteken, a Fidesz elnökségi ülését követően tájékoztatja a frakcióvezetőket”. Blogjában az LMP frakcióvezetője azt írja, nagyon sokan hívták, de neki nem voltak kétségei, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében elsőként a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Helyi Théma kap tájékoztatást, utána az ellenzék (informálisan), legvégül a Fidesz-KDNP.

„Ezzel együtt, amit tájékoztatás címén péntek délután fél 6-kor (2 órával az után, hogy az origo megírta: Áder a jelölt) emailen” kapott, még Jávort is meghökkentette. Elektronikus levelében Lázár János ugyanis azt közölte vele, hogy „a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség parlamenti frakciója 2012. április 16-án frakcióülés keretében fog dönteni az új államfőjelölt személyéről és a megválasztás menetrendjéről. A döntésnél és az eljárás folyamata során az Alaptörvény hatályos rendelkezései alapján fogunk eljárni”.

A korábbi hírek szerint a Fidesz elnöksége egyöntetűen támogatja Áder János jelölését, aki előzőleg már igent mondott a felkérésre.Korábbi sajtóértesülések eleinte Kövér Lászlót, majd Áder Jánost emlegették a legesélyesebb jelöltnek, főleg miután Kövér László is melléállt. A kormányfő a Fidesz-KDNP jelöltjéről csak annyit mondott a közrádióban: “semmilyen meglepetés nem lesz” az ügyben.

Akit érdekel, ki is Áder János, akit csornai Charles Bronsonként szokás emlegetni kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik