Belföld

Újrakezdték a pápai Plébánia sor díszburkolását

A korábban ásatások miatt leállított, gránitköves térburkolat lerakását újrakezdte a kivitelező Pápán, a Plébánia soron; a belváros rehabilitációja szeptemberre befejeződik.

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) elmondta: a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja projekt közel kétmilliárd forintos bekerülési költségéhez az Európai Unió és a magyar állam 1,4 milliárd forint támogatást biztosít.- tájékoztatta a Veszprém megyei település polgármestere az MTI-t pénteken.
A tervek szerint a burkolat a nyár elejéig elkészül a Ruszek köz és a Gróf út közti teljes járdaszakaszon, valamint a Nagytemplom melletti burkolatcikkely középső részén – ismertette a polgármester.

Hozzátette: a Plébánia sor Fő tér felőli részén a régészeti ásatások során keletkezett gödröket kell visszatölteni, a Gróf út felőli részén pedig még gépjármű-forgalom van, így ezeken a szakaszokon később készül el a burkolat.
A Plébánia soron a régészek által leállított munka folytatódhat, miután a szerdán megtartott egyeztetésen olyan műszaki megoldás született, amellyel áthidalható a talajterhelési probléma és nem lesz szükség talajcserére: a régészek kérésére a kivitelezés során megtalált sírok megóvására a sírokra geotextil fedés kerül, amellyel mechanikai védelmet biztosítanak – tájékoztatott Áldozó Tamás.

Közlése szerint a beruházás következő szakaszaként a Fő téren kiépített szennyvíz- és ivóvíz-hálózatot kötik be a Korvin utcai vezetékhálózatba, ezt követően a nyár elején megkezdődhet a térburkolat lerakása a Korvin utca felől a Szent István utca irányába.

A polgármester megjegyezte: a kivitelezés továbbra is folyamatos régészeti felügyelet mellett zajlik, így újabb, nem várt leletek felbukkanása esetén ismét leállíthatják a beruházást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik