Belföld

Több kiló romlott hús – bezárták a húsüzemet

Súlyos higiéniai hiányosságokkal működött Dunakeszin.

Egy dunakeszi “húsüzletben” több mint 1,5 tonna kétes eredetű élelmiszert foglaltak le a Pest megyei élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrei. A több mint kétmillió forint élelmiszerellenőrzési bírság kiszabása pedig folyamatban van – közölték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál.

A súlyos higiéniai hiányosságokkal működő “húsüzlet” egy kertes ház udvarán álló épületben volt, az ellenőrök húsos ládákban és rekeszekben különböző füstöltárut, zsírt, a hűtőkamrában pedig elszíneződött páclében, illetve lesózva tárolt terméket találtak. Valamennyi termék jelöletlen volt, az alapanyagok fogyaszthatóságát és származását nem sikerült hitelt érdemlően igazolni, s a gyártási naplók sem álltak rendelkezésre.

A hatóság szakemberei megállapították: noha hivatalosan húsüzletként tartják nyilván, kizárólag élelmiszer-előállítás és -tárolás céljára szolgál az épület. Ezt támasztja alá, hogy a helyiségben nincs eladótér, illetve hogy sem eladópultot, sem pedig pénztárgépet nem találtak. Az épületben rendkívüli higiéniai állapotok uralkodtak, a helyiségek koszosak, egérürülékkel nagymértékben szennyezettek és takarítatlanok voltak.

Az ellenőrzés során a több mint 1500 kilogramm állati eredetű élelmiszert a hatóság szakemberei elkobozták, az “üzlet” további működését megtiltották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik