Belföld

Körzetfelelősök Fehérváron

24.hu
24.hu

2012. 04. 13. 12:48

Hét új munkatárs segíti a területi képviselők munkáját Székesfehérváron. Fő feladatuk, a kapcsolattartás a városrészi képviselőkkel és a lakossággal, valamint a körzetek problémáinak feltérképezése.

A Városgondnokságon mutatta be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok a városrészek gondozásával foglalkozó körzetszervezőket. Ők kettős feladatot látnak el: egyrészt tartják a kapcsolatot Székesfehérvár önkormányzati területi képviselőivel és a város lakosságával, másrészt rendszeresen végigjárva az adott területeket feltérképezik a problémákat, feladatokat. A körzetfelelős azonnal tájékoztatást nyújt arról, hogy a felmerülő adott probléma kinek a hatáskörébe tartozik, a területi képviselőnek, a lakónak, illetve a Városgondnokságnak vannak-e feladatai az ügyben.

A területi képviselővel és a lakókkal folytatott folyamatos információcsere alapján a körzetfelelős a Városgondnokság hatáskörébe tartozó kérdéseket, feladatokat, problémákat összegyűjti és továbbítja, a beérkezett jelzéseket pedig a Városgondnokság szakfeladat felelőseinek továbbítják. A területi képviselők döntik el, hogy az egyedi munkákra szánt pénzügyi keretükből milyen feladatokra és mennyit áldoznak. Munkájukat a körzetszervező annyiban segíti, hogy a problémák felmerülésétől egészen a feladat elvégzéséig figyelemmel kísérik és mintegy projektmenedzserként koordinálják az adott feladatot. Így elősegítik azt, hogy az önkormányzati területi képviselők több figyelmet tudjanak fordítani a körzetüket érintő lényegi problémák megoldására.

Egy-egy körzetszervezőhöz egy vagy több városrész tartozik, így ezentúl minden városrésznek lesz olyan felelőse, aki tájékozott az adott terület problémáit, feladatait illetően, közvetlen és folyamatos kapcsolatot tart a lakossággal és a választókörzet önkormányzati területi képviselőivel. Így az eddigieknél még gyorsabban születhetnek meg a szükséges intézkedések, oldódhatnak meg a problémák, kerülhetnek végrehajtásra a feladatok.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. június 22.
Egy férfi ásványvizet iszik Budapesten 2017. június 22-én. Másodfokú hõségriasztást adott ki Szentes Tamás, az országos tisztifõorvosi feladatokért felelõs helyettes államtitkár június 22-én 0 órától június 26-án 24 óráig.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Abnormálisan meleg lesz 2022-ig

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.