Belföld

Körzetfelelősök Fehérváron

24.hu
24.hu

2012. 04. 13. 12:48

Hét új munkatárs segíti a területi képviselők munkáját Székesfehérváron. Fő feladatuk, a kapcsolattartás a városrészi képviselőkkel és a lakossággal, valamint a körzetek problémáinak feltérképezése.

A Városgondnokságon mutatta be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok a városrészek gondozásával foglalkozó körzetszervezőket. Ők kettős feladatot látnak el: egyrészt tartják a kapcsolatot Székesfehérvár önkormányzati területi képviselőivel és a város lakosságával, másrészt rendszeresen végigjárva az adott területeket feltérképezik a problémákat, feladatokat. A körzetfelelős azonnal tájékoztatást nyújt arról, hogy a felmerülő adott probléma kinek a hatáskörébe tartozik, a területi képviselőnek, a lakónak, illetve a Városgondnokságnak vannak-e feladatai az ügyben.

A területi képviselővel és a lakókkal folytatott folyamatos információcsere alapján a körzetfelelős a Városgondnokság hatáskörébe tartozó kérdéseket, feladatokat, problémákat összegyűjti és továbbítja, a beérkezett jelzéseket pedig a Városgondnokság szakfeladat felelőseinek továbbítják. A területi képviselők döntik el, hogy az egyedi munkákra szánt pénzügyi keretükből milyen feladatokra és mennyit áldoznak. Munkájukat a körzetszervező annyiban segíti, hogy a problémák felmerülésétől egészen a feladat elvégzéséig figyelemmel kísérik és mintegy projektmenedzserként koordinálják az adott feladatot. Így elősegítik azt, hogy az önkormányzati területi képviselők több figyelmet tudjanak fordítani a körzetüket érintő lényegi problémák megoldására.

Egy-egy körzetszervezőhöz egy vagy több városrész tartozik, így ezentúl minden városrésznek lesz olyan felelőse, aki tájékozott az adott terület problémáit, feladatait illetően, közvetlen és folyamatos kapcsolatot tart a lakossággal és a választókörzet önkormányzati területi képviselőivel. Így az eddigieknél még gyorsabban születhetnek meg a szükséges intézkedések, oldódhatnak meg a problémák, kerülhetnek végrehajtásra a feladatok.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.