Belföld

Az ötkulcsos áfa mellett érvel Orbán

A kormányfő szerint az egykulcsos adó beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Megerősítette, hogy lesznek változások a kabinetben.

A társadalmi igazságosságot nem akkor kell számon kérni, amikor az emberek megkapják a munkájukért járó pénzt, hanem amikor elköltik azt. Ezért lenne kívánatos az általános forgalmi adó tagolttá tétele – nyilatkozta a miniszterelnök a 24 óra című lapnak.

Szerinte az új szisztémában az alapvető élelmiszerek, a rezsiköltségek és a gyerekneveléssel kapcsolatos áruk nagyon alacsony kulccsal adóznának, a luxuscikkeket pedig – az ékszerektől a nagyon drága autókig – magas áfakulcs terhelné. Konkrét számokat azonban már nem említett, és arról sem beszélt, mikor vezethetik be az új áfarendszert.

Az egykulcsos adóról azt mondta, hogy az teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A többi között azért, mert díjazza a munkát, hiszen aki többet dolgozik, az többet keres és jobban él.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy változások lesznek a kormányban, mivel vannak olyan miniszterek és államtitkárok, akik eleve csak két évre vállalták a megbízatást. Még egyeztetnek a kérdésben, így erről sem árult el részleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik