Belföld

Vigyázz, kész, rajt – Irány a győri futópróbára

A tavaszi próbákkal finiséhez érkezett a londoni nyári játékokat felvezető EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 programsorozat, melynek résztvevői akár személyesen is drukkolhatnak idén nyáron a magyar olimpikonoknak.

A versenysorozat most hétvégén, az ország több városában is futóversenyekkel, gyalogtúrákkal, illetve kerékpártúrával folytatódik: Baján, Kaposváron, Győrött és Szolnokon futóverseny, Kecskeméten gyalogtúra, Várpalotán kerékpárverseny várja a próbázókat.

A rendszeres mozgás fontosságát népszerűsítő, egészséges életmódra ösztönző amatőr sportesemény-sorozat keretében, tavaly márciusi kezdete óta, országszerte több tízezer felnőtt és gyerek ötpróbázott a 2012-es nyári olimpiai játékok jegyében. A résztvevők amellett, hogy a versenyek teljesítése során összegyűjtött pontjaikat sporteszközökre, sportruházatra és egyéb ajándékokra válthatják be, további nyereményekkel gazdagodhatnak: nyolc szerencsés próbázó az idén nyáron személyesen élheti át a világ legnagyobb sporteseményét, a londoni ötkarikás játékokat. Az országos rendezvénysorozathoz Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus, Varga Tamás, világbajnok evezős és Horváth Gábor, világbajnok kenus is csatlakozott.

Győrött, április 15-én, vasárnap, 9 órától 12 óráig nevezhetnek a futni vágyók, az SZE mögötti Mosoni-Duna parti töltésnél, a Lapos Tanszék előtt. A futópróba útvonala a Mosoni-Duna holt ága melletti töltésen less kijelölve, a rajt és a cél ugyanott. A talaja kemény kavicsos, frissítés körönként, a rajtnál, a Büfénél lesz lehetőség.

Az ötpróbás versenyek részleteiről a www.otproba.hu oldalon, illetve az esemény-sorozat facebook oldalán, a www.facebook.com/otproba-n tájékozódhatnak, ahol a „Bónuszpont” menüpontot lájkoló, illetve a BÓNUSZKÉP menüpontra kattintó – sportos képet feltöltő próbázók próbakártyáikra további extra pontot is gyűjthetnek, mellyel még közelebb kerülhetnek a nyári ötkarikás játékokhoz. Az oldalon az elektronikus, jövőbarát Próbakártyán lévő pontjaikat is megtekinthetik a versenyzők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik