Belföld

Pénzbírságot kaphat két szegedi betegszállító cég

Azért büntetheti őket, amiért nem tartalék autókkal, hanem saját, futó járműveikkel helyettesítik a márciusban leállt harmadik vállalkozást - írja a delmagyar.hu

Március elsejével befejezte az OEP-finanszírozott betegszállítást a Maros Sped. Mivel Szeged negyede és több környező település maradt volna ezzel ellátatlanul, az Országos Tisztiorvosi Hivatal a másik három szegedi céget kötelezte, hogy vegye át ezeket a feladatokat is, tartalék autói terhére. Az érintettek akkor jelezték: ezt nem tudják vállalni, hiszen nincs tartalék személyzet, és a felmerülő pluszköltségekkel sem szeretnék tovább nehezíteni amúgy is kilátástalan anyagi helyzetüket. Így végül a szolgálatban lévő aktív autókat terhelték tovább a pluszbetegekkel, a rendszer azóta is így működik.

Elszállítanak tehát mindenkit, de nem úgy, ahogyan arra kötelezték őket – ezért az Országos Tisztifőorvosi Hivatal közigazgatási eljárást indított a Nüke Kft. és a Medico-Trans ellen. Akár pénzbírságot is kaphat a két cég. Utóbbi májusban biztosan leáll, a Nüke pedig akkor jut erre a sorsra, ha nem kap megfelelő finanszírozást.

További részletek itt olvashatók a témáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik