Belföld

Menyasszonynak öltöznek a celebek a mentősökért

Ismert médiaszemélyiségek és partnereik által bemutatott esküvői ruhákra lehet licitálni a Facebookon egy jótékonysági akció keretében, amelynek bevételét az Országos Mentőszolgálat munkájának megsegítésére ajánlják fel.

A Gyöngyszem Jótékonysági Gála keretében szerdán különleges ruhákat, hagyományos és tradicionális viseleteket mutatott be Bálizs Anett, Iszak Eszter, Csisztu Zsuzsa, Gombos Edina és Sarka Kata. Volt, aki férjével és gyermekével, volt, aki leendő partnerével vonult végig a kifutón. A ruhákra a közösségi oldalon csütörtöktől lehet licitálni, a befolyt összegből kisgyermekek életmentő ellátásához szükséges speciális eszközöket vásárolnak majd.

“Nincs rettenetesebb helyzet, mint amikor egy kisgyermek kerül életveszélybe. Vannak ugyan speciális gyermekrohamkocsik Magyarországon, az esetek többségében azonban a kicsik élete a helyszínhez legközelebbi, átlagos mentőautó személyzetén és felszereltségén múlik. Ezért fontos, hogy minden mentőkocsiban legyenek megfelelő eszközök” – nyilatkozta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője. A bemutatott darabokra április 20-ig lehet licitálni a Gyöngyszem Esküvő Facebook-oldalán, a jótékonysági árverésen befolyt összeg ünnepélyes átadására az Országos Mentőnapon, május 1-jén kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik