Belföld

Kapával verték egymást az asszonyok

Két idős szomszédasszony esett egymásnak egy kapával szerdán késő délelőtt Iváncsán.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a két szomszédos telken lévő ház tulajdonosai saját bevallásuk szerint is legalább egy évtizede haragban vannak. Arra mindketten másképp emlékeznek, hogy mi a nézeteltérés eredeti oka, mint ahogy a szerda délelőtt történteket is kétféleképp adták elő. A két szomszédasszony között tettlegességig fajuló vitáról dél előtt nem sokkal értesült a rendőrség.

Az elsődleges megállapítások szerint az egyik kertjét gyomláló asszony előzetes szóváltást követően a kezében lévő kapával fejbe vágta szomszédasszonyát. A dulakodásba a gyomláló nő férje is bekapcsolódott, aminek következtében az ő feje is megsérült. A fejbe vágott nő sérülését nyolc napon belül gyógyulónak ítélték az orvosok, mivel azonban az elkövetés eszköze és az ütések irányultsága akár súlyosabb sérülést is okozhatott volna, súlyos testi sértés kísérlete ügyében vizsgálódnak a dunaújvárosi nyomozók.

A kihallgatások során mindkét asszony másképp adta elő a történteket. Míg az egyik határozottan állította, hogy szánt szándékkal rontott rá ellenlábasa a kapával a két ház közötti kerítés nélküli szakaszon, addig a másik ragaszkodott ahhoz, hogy nem ütött, sem kézzel, sem kapával. Elmondása szerint a másik kezdte a dulakodást, nem is látta, hogy egyáltalán megsérült a feje. A dunaújvárosi nyomozók a rendelkezésre álló adatok alapján gyanúsítottként hallgatták ki a gyomláló 63 éves nőt a súlyos testi sértés kísérlet miatt indított büntetőeljárásban. A nő férje tanú az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik