Belföld

Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár Győrött

2012. április 13-án, pénteken 9 órától rendezik a III. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítást és Találmányi Vásárt.

A Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja és az UNIVERSITAS-Győr Nonprofit Kft. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék innovátorait, a téma iránt érdeklődőket várja a győri egyetem új aulájában rendezendő programokra.

A vásárt 9 órakor dr. Rechnitzer János, a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese, dr. Dőry Tibor, a Tudásmenedzsment Központ igazgatója és Magyar Dániel, a Pannon Nóvum Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitja meg. Az Innovációs Kiállításon a szervezők lehetőséget biztosítanak az utóbbi 3 évben kifejlesztett új termékek, szolgáltatások és jelentős fejlesztési eredmények, partnerkeresés és üzletszerzési céllal történő bemutatásának. A Találmányi Vásáron olyan szabadalmaztatott vagy szabadalmi eljárás alatt álló magyar találmányok szerepelnek, amelynek a hasznosítása 2012. áprilisig már megkezdődött.

„Válság és kreativítás” a címe a 10 órától 12 óráig tartandó konferenciának, ahol a témakör kutatói, szolgáltató szervezeteinek vezetői elemzik a hazai innovációs szolgáltatásokat, a győri egyetem tudás-vállakozási szerepét.

A rendezvény résztvevője lesz az „Év feltalálója 2011” díjjal elismert dr. Molnárka Győző széchenyis egyetemi docens és kutatói csapata, s az „Intelligens mérőrendszer labdajátékokra” találmányt a látogatók ki is próbálhatják. Bemutatkoznak az innovatív, környezettudatos speciális fogó, illetve módszer megalkotói. Programjuk a funkcióját vesztett alumínium italos dobozok kreatív újrahasznosításáról, újrafelhasználásáról szól. A látogatók a találmányok, innovációs megoldások színes kínálatában megismerhetik az energiatakarékos, magas hőmérsékleti tartományban (55-95 fok) működő, intenzív hősugárzó térbeli fűtőtest családot és kapilláris fűtési rendszert, s a Szenergy Car, a Széchenyi István Egyetem napelemes autójának műszaki megoldásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik