Belföld

Arany-lázban ég a színház

A Made in Hungária alkotói újabb darabbal kedveskednek a győri közönségnek. Az Aranycsapat című musical egyszerre fakaszt mosolyra és hullat könnyeket.

„Az angolok egy hétre jöttek, de 7-1-re mentek” – egy korabeli pesti vicc 1954-ből. Egy felejthetetlen mérkőzésről, mely annyi reménnyel töltötte meg a labdarúgás szerelmeseinek lelkét, majd ugyan ezzel a lendülettel el is oszlatta az álmokat, csak a szerelem és a rock and roll maradt. A Győri Nemzeti Színház legújabb darabjában három idős ember visszaemlékezésein keresztül eleveníthetjük fel a vb-döntő bukását, és a kor hangulatát. A darab szereplői fiatal srácok, akik felhőtlenül élik meg mindennapjaikat, a lányok és a foci kereszttüzében, egészen addig, míg a politika nem szól közbe.

A két felvonásos musical Tasnádi István és Fenyő Miklós nevéhez fűződik, a rock and roll fenegyereke egyébként a darabban is feltűnik. Csakúgy, ahogy a győriek kedvenc színészei is, akik most 1001. arcukat is megmutathatják a publikumnak. „Egy fiatal 18 éves fiút játszom, egy szerelmes srácot, úgyhogy remélem, hogy egy új oldalamat tudom majd bemutatni a szombati premieren. A darabbal nem először találkozom, Szegeden már játszottuk közel ötvenszer, óriási sikerrel, így remélem itt Győrben is hosszú szériát fog megélni. Bár még van munkánk vele bőven, azért a főpróbahét végén biztosan teljesen összeáll a kép” – mondta Járai Máté, aki ezúttal Stopli bőrébe bújt bele.

A zenés produkció a színészek részéről is nagy odafigyelést és rengeteg tanulást igényelt, ami elsősorban a fülbemászó dallamoknak köszönhető. „Nagyon nehéz rock and rollt énekelni, az én dalom különösen izgalmas volt, mert egy lassú muzsikáról van szó. Arról nem is beszélve, hogy nekem kicsit musicalesebb a hangom, de majd meglátjuk mi lesz a végeredmény. Remélem nagy siker!” – hangsúlyozta Mózes Anita, színésznő.

Az Aranycsapatot április 14-én mutatja be a teátrum, amikor nemcsak a színpadra, de a szívekbe is beköltözik a boogie.

A részletes szereposztást itt megtalálja!

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik