Belföld

Tómalom fürdő: készülnek a strandnyitásra

A tervek szerint május elsejére végeznek a felújítási munkálatokkal Tómalom fűrdőn. Új kerítés épül, korszerűsítik a játszóteret is.

Kihelyezett ülését tartotta Tómalom fürdőn kedden Sopronkőhida-Jánostelep-Tómalom részönkormányzata. Ennek keretében Simon István alpolgármester, Varga Ákos, a Soproni Vízmű Zrt. műszaki igazgatója, és Varga Tibor, fürdő üzemmérnökség vezetője tartott helyszíni tájékoztatót a felújítási munkálatokkal kapcsolatban.

– A fürdő körüli düledező kerítést lebontották, helyette egy új épül. A környék legszebb részén egy felújított, bekerített, az EU szabványoknak megfelelő, korszerűsített játszótér várja majd a kicsiket – kezdte Simon István alpolgármester. – A bejárat melletti épületre egy szintet ráépítettek, felül raktár lesz kialakítva. A büfé is megújul, s emelett új kapu, pénztár várja majd a látogatókat. A föld alatti vezetékek felújítása is megtörténik. Fejlődik a város, fejlődik a környék – folytatta az alpolgármester, majd hozzátette, Tómalom kiváló célpontja az egyéb szabadidős tevékenységeknek is. Kerékpárral könnyen megközelíthető, s tovább lehet „tekerni” a Fertő tóhoz, vagy a Kecske-hegyi kilátóhoz is.

Varga Ákos, műszaki igazgató úgy fogalmazott, már készülnek a strandnyitásra, a munkálatokat ugyanis május elsejére tervezik befejezni. A beruházás összértéke közel huszonötmillió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik