Belföld

Kenyérvágó késsel riasztott el egy rablót egy fehérvári eladó

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán

2012. 04. 11. 21:50

Székesfehérváron a Prohászka Ottokár utcában, egy kis üzletbe lépett este nyolc óra körül egy férfi, és egy késsel a bevétel átadására akarta kényszeríteni az eladó hölgyet.

A riasztást követően a Fehérvár24 munkatársa azonnal a helyszínre ment, ahol a forró nyomon levő nyomozók munkáját figyelhette. Az üzlet alkalmazottja zaklatott állapotban próbálta a történteket elmondani: egy 45 év körüli férfi, hosszabb ősz hajjal, kék dzsekiben, aminek a hátán fehér sáv volt, farmernadrágban lépett be a boltba. Barna szemében – ami inkább zavart volt – az elszántság látszott. Követelte a napi bevétel átadását, s hogy hangsúlyt adjon követelésének, egy kést vett elő, amivel megfenyegette az eladót.

Ekkor félelmében vagy szemfülességében az eladó hölgy egy lényegesen nagyobb méretű kenyérvágót vett elő, amit ő is felmutatott. A támadó elállt a fosztogatás szándékától. Közben az üzletbe lépett egy vásárló, s a támadó gyorsan kereket oldott, és a Tóváros felé menekült. Azonnal értesítették a rendőrséget, valamint az eladó fiát, aki a közelben volt. Percek alatt odaért mindenki, aki ilyenkor számít, köztük munkatársunk is, aki inkább passzív figyelője volt a dolgoknak. Az érkező vásárló s az eladó fia húsz perccel a történtek után látnivalóan lemondott arról, hogy a támadót elkapná bárki is.

A Tóváros felé munkatársunk elindult, az egyik nyomozó annyit mondott: ha lát valamit, akkor 107! Majd maguk is elindultak egy autóval. Néhány perc múlva kaptuk az értesítést, hogy a feltételezett támadót felismerték, és előállították.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.