Belföld

Kenyérvágó késsel riasztott el egy rablót egy fehérvári eladó

Székesfehérváron a Prohászka Ottokár utcában, egy kis üzletbe lépett este nyolc óra körül egy férfi, és egy késsel a bevétel átadására akarta kényszeríteni az eladó hölgyet.

A riasztást követően a Fehérvár24 munkatársa azonnal a helyszínre ment, ahol a forró nyomon levő nyomozók munkáját figyelhette. Az üzlet alkalmazottja zaklatott állapotban próbálta a történteket elmondani: egy 45 év körüli férfi, hosszabb ősz hajjal, kék dzsekiben, aminek a hátán fehér sáv volt, farmernadrágban lépett be a boltba. Barna szemében – ami inkább zavart volt – az elszántság látszott. Követelte a napi bevétel átadását, s hogy hangsúlyt adjon követelésének, egy kést vett elő, amivel megfenyegette az eladót.

Ekkor félelmében vagy szemfülességében az eladó hölgy egy lényegesen nagyobb méretű kenyérvágót vett elő, amit ő is felmutatott. A támadó elállt a fosztogatás szándékától. Közben az üzletbe lépett egy vásárló, s a támadó gyorsan kereket oldott, és a Tóváros felé menekült. Azonnal értesítették a rendőrséget, valamint az eladó fiát, aki a közelben volt. Percek alatt odaért mindenki, aki ilyenkor számít, köztük munkatársunk is, aki inkább passzív figyelője volt a dolgoknak. Az érkező vásárló s az eladó fia húsz perccel a történtek után látnivalóan lemondott arról, hogy a támadót elkapná bárki is.

A Tóváros felé munkatársunk elindult, az egyik nyomozó annyit mondott: ha lát valamit, akkor 107! Majd maguk is elindultak egy autóval. Néhány perc múlva kaptuk az értesítést, hogy a feltételezett támadót felismerték, és előállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik