Belföld

Kenyérvágó késsel riasztott el egy rablót egy fehérvári eladó

Nagy Zoltán

2012. 04. 11. 21:50

Székesfehérváron a Prohászka Ottokár utcában, egy kis üzletbe lépett este nyolc óra körül egy férfi, és egy késsel a bevétel átadására akarta kényszeríteni az eladó hölgyet.

A riasztást követően a Fehérvár24 munkatársa azonnal a helyszínre ment, ahol a forró nyomon levő nyomozók munkáját figyelhette. Az üzlet alkalmazottja zaklatott állapotban próbálta a történteket elmondani: egy 45 év körüli férfi, hosszabb ősz hajjal, kék dzsekiben, aminek a hátán fehér sáv volt, farmernadrágban lépett be a boltba. Barna szemében – ami inkább zavart volt – az elszántság látszott. Követelte a napi bevétel átadását, s hogy hangsúlyt adjon követelésének, egy kést vett elő, amivel megfenyegette az eladót.

Ekkor félelmében vagy szemfülességében az eladó hölgy egy lényegesen nagyobb méretű kenyérvágót vett elő, amit ő is felmutatott. A támadó elállt a fosztogatás szándékától. Közben az üzletbe lépett egy vásárló, s a támadó gyorsan kereket oldott, és a Tóváros felé menekült. Azonnal értesítették a rendőrséget, valamint az eladó fiát, aki a közelben volt. Percek alatt odaért mindenki, aki ilyenkor számít, köztük munkatársunk is, aki inkább passzív figyelője volt a dolgoknak. Az érkező vásárló s az eladó fia húsz perccel a történtek után látnivalóan lemondott arról, hogy a támadót elkapná bárki is.

A Tóváros felé munkatársunk elindult, az egyik nyomozó annyit mondott: ha lát valamit, akkor 107! Majd maguk is elindultak egy autóval. Néhány perc múlva kaptuk az értesítést, hogy a feltételezett támadót felismerték, és előállították.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.