Belföld

Ismét kitárja kapuit a KIM

Második alkalommal nyitja meg kapuit a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az érdeklődő fiatalok előtt; a ReGeneráció címmel meghirdetett pénteki nyílt napon többi között a tárca kiemelt projektjeiről tartanak előadásokat.

A nyílt napon a diákok találkozhatnak a tárca államtitkáraival és kormánytisztviselőivel, előadásokat hallhatnak a KIM kiemelt projektjeiről, játékon vehetnek részt és csatlakozhatnak a közigazgatás kulisszatitkait feltáró körsétákhoz – tájékoztatta a minisztérium az MTI-t.

Az eseményt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja meg, majd előadást tart többek között Gál András Levente kormánybiztos, Mihalovics Péter miniszteri kabinetfőnök és Répássy Róbert államtitkár.

A tárca közlése szerint tavaly több mint 600 fiatal látogatott el a KIM nyílt napjára, amely a közigazgatás megújítását, megfiatalítását célzó ReGeneráció program része. Az idén a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni csütörtökig lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik