Belföld

Bealkonyul Szitásdombon?

Csapucha Adrienn

2012. 04. 11. 09:13

104 családi házas és 29 sorházi telekkel bíró lakópark. Területileg ennyit bírna Szitásdomb, ami évek óta szinte üresen áll Győr és Vámosszabadi határában.

Éppen csak egy dombocska választja el Győrt és Vámosszabadit, vagyis Szitásdombot. A füves, aszfaltozott terület infrastruktúráját tekintve teljesen készen áll, valamiért mégsem vonzza az ingatlanvásárlás előtt állókat.

Nincs engedély?

Ami ennél is nagyobb probléma, hogy a befektetők még bizonyos engedélyekre is várnak a szakhatóságoktól, melyek a forgalomba helyezési és fennmaradási kérvényeket elutasították. Az okmányokat a vízelvezetési problémák miatt nem kapta meg a terület. Nagyobb esőzés esetén ugyanis a placcon megállt a csapadék, nem szivárgott el, ezért a lakóövezet tulajdonosának kutakat kellett kialakítania, melyekre információink szerint azóta sem kérték meg az engedélyeket. Így az utak sem kaphatnak zöld jelzést. Ami külön pikantériája a történetnek, hogy a fejlesztés egyik állomása volt a Győrhöz tartozó Szitásdombi utca átépítése is, mely ugyancsak ennek az engedélyezési eljárásnak a részét képezi, így a Kisbácsára közlekedők gyakorlatilag illegálisan használják az utat. A kialakított megállókba pedig nem kanyarodhatnak be a buszok sem, így az itt lakóknak is egy távolabbi felszállóhelyre kell sétálniuk.

Ha kelendő lenne…

Szitásdomb bár jó helyen van, valamiért mégsem kelendő. Az elmúlt évek során is csak néhány ház épült – van amelyik most is félkész állapotban van – annak ellenére, hogy a terület 104 családi házat és 29 sorházi telket elbírna. Ehhez képest most csak egy füves puszta várja az érdeklődőket, amely néha a parlagfű miatt is bosszúságot okoz a közelben élőknek. Az állattartók viszont örülnek, mert ez a rész, ha másnak egyelőre nem is, de kutyasétáltató övezetnek kiválóan megfelel.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.