Belföld

Bealkonyul Szitásdombon?

104 családi házas és 29 sorházi telekkel bíró lakópark. Területileg ennyit bírna Szitásdomb, ami évek óta szinte üresen áll Győr és Vámosszabadi határában.

Éppen csak egy dombocska választja el Győrt és Vámosszabadit, vagyis Szitásdombot. A füves, aszfaltozott terület infrastruktúráját tekintve teljesen készen áll, valamiért mégsem vonzza az ingatlanvásárlás előtt állókat.

Nincs engedély?

Ami ennél is nagyobb probléma, hogy a befektetők még bizonyos engedélyekre is várnak a szakhatóságoktól, melyek a forgalomba helyezési és fennmaradási kérvényeket elutasították. Az okmányokat a vízelvezetési problémák miatt nem kapta meg a terület. Nagyobb esőzés esetén ugyanis a placcon megállt a csapadék, nem szivárgott el, ezért a lakóövezet tulajdonosának kutakat kellett kialakítania, melyekre információink szerint azóta sem kérték meg az engedélyeket. Így az utak sem kaphatnak zöld jelzést. Ami külön pikantériája a történetnek, hogy a fejlesztés egyik állomása volt a Győrhöz tartozó Szitásdombi utca átépítése is, mely ugyancsak ennek az engedélyezési eljárásnak a részét képezi, így a Kisbácsára közlekedők gyakorlatilag illegálisan használják az utat. A kialakított megállókba pedig nem kanyarodhatnak be a buszok sem, így az itt lakóknak is egy távolabbi felszállóhelyre kell sétálniuk.

Ha kelendő lenne…

Szitásdomb bár jó helyen van, valamiért mégsem kelendő. Az elmúlt évek során is csak néhány ház épült – van amelyik most is félkész állapotban van – annak ellenére, hogy a terület 104 családi házat és 29 sorházi telket elbírna. Ehhez képest most csak egy füves puszta várja az érdeklődőket, amely néha a parlagfű miatt is bosszúságot okoz a közelben élőknek. Az állattartók viszont örülnek, mert ez a rész, ha másnak egyelőre nem is, de kutyasétáltató övezetnek kiválóan megfelel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik