Belföld

2 milliárd a régiónak rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán

2012. 04. 11. 12:58

Ma délelőtt aláírták azt a Konzorciumi Együttműködési Megállapodást, mely több mint 2 milliárd forintnyi támogatást jelent többek között Székesfehérvár, Siófok, Tapolca, Pápa, Zirc, Kisbér, Balatonfüred és Ráckeresztúr különböző intézményeinek.

A Fejér Megyei Szent György Kórházban írták alá a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által, Rehabilitációs Szolgáltatások fejlesztése a régióban-címmel kiírt pályázatának együttműködési megállapodását. A pályázati kiírás szerint elsősorban pszichiátriai, addiktológiai, kardiológiai, tüdőgyógyászati és légzésrehabilitáció, csecsemő- és gyermekgyógyászati, valamint a neuromuszkuloszkeletális rehabilitáció területén használható fel a támogatás.

A program alapvető célkitűzése “a különböző rehabilitációs szakterületek ellátásaihoz való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és szakmai-tartalmi egyenlőtlenségeinek csökkentése, és az elérhető szolgáltatás színvonalának javítása az egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások infrastruktúrájának és műszerezettségének fejlesztésével, a rehabilitációs szolgáltatások ambuláns formáinak elterjesztésével – összhangban az európai trendekkel -, a személyi feltételeinek javításával, továbbá szakmai együttműködések létesítésével.”

Az aláíráson részt vett – többek között – a Fejér Megyei Szent György Kórház igazgatója, az MRE Kallódó Ifjúságot Mentő Otthon, Kisbér Város Önkormányzat, a Tapolcai Kórház Egészségügyi Nonprofit Kft., és a Zirci Erzsébet Kórház Rehabilitációs Intézetének képviselője.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.