Belföld

Változatos programok a Költészet Napjára

Verset mondhatunk, koncertre mehetünk, ha pedig egyikre sincs időnk, vegyük elő kedvenc verseskötetünket.

A programok sorát egy érdekes kezdeményezés nyitja. Április 11-én, szerdán a Szabadművelődés Házában 10 és 17 óra között “Szóljon a vers!” címmel Versmaratont rendeznek. Korbeli megkötés nincs, a kezdeményezés keretében bárki elszavalhatja vagy felolvashatja az általa választott művet. Magyar vagy külföldi alkotást egyaránt lehet választani.

Ugyanezen a helyszínen 14 órától rendezik a “Költőnk és kora” című hagyományos vetélkedő döntőjét. A József Attila munkásságával kapcsolatos tudáspróba fináléjában az elődöntőből továbbjutott hat csapat szerepel. A közönség tagjai aktív részesei lesznek a döntőnek, a villámkérdésekre adott helyes válaszokért jutalmat kapnak.

Ha nyitott az újdonságokra, feltétlenül látogasson el este a Pelikán Kamaraszínházba! 18 órától mutatják be a mobilvers pályázat győztes alkotásait, a színház művészei pedig verses összeállítással várják az érdeklődőket. Szintén 18 órától az Öreghegyi Közösségi Házban a Göncölszekér együttes koncertjére látogathatnak a Költészet Napja alkalmából.

Április 12-én, csütörtökön 18 órakor “Csillagok igézetében” címmel kezdődik Bobory Zoltán költő, író, műfordító irodalmi estje. A szerzővel Szikra János beszélget, helyszíne a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár  .

A hét végére egy igazán rangos esemény maradt, április 14-én, szombaton a Szent István Művelődési Házban 10 órától tartják a III. Fehérvári Versünnep döntőjét. 12 középiskolás diák mutatja meg tehetségét az eseményen, melyen részt vesz Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök is. A zsűri elnöke Kubik Anna, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes Művész lesz.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik