Belföld

Audi ETO-BL-döntő: előbb jön a Podgorica – interjúk

Bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe a Győr. Ellenfele a Buducnost Podgorica lesz.

Elődöntős párharcában az első mérkőzésen, Romániában összeszedett négygólos hátrányát szombati 31-23-as, veszprémi győzelmével magabiztosan ledolgozta a Valceával szemben.

A magyar bajnok fantasztikus első félidő után, 19-12-es vezetését követően a második játékrészben hosszú ideig kínlódott, végül Haraldsen védéseinek és egy jó hajrának köszönhetően, a 12 gólos Görbicz Anita vezérletével magabiztosan, 62-58-as összesítéssel jutott tovább. A Győr 2009-ben is BL-döntős volt, akkor a dán Viborg ellen – azt követően, hogy idegenben győzött – elbukta a párharcot.

A helyszínről:
A Valcea-tábor már az elején sem hitte el, hogy győzhetnek Veszprémben. Aránylag halkan adták elő a szurkolást, arról nem is szólva, hog a Valcea rajongóinak jó fele magyar volt. Békében sörözött a két tábor egymással a szünetben, és a fölényes győri győzelem után sem voltak különösebben letörtek a román szurkolók: “mi bulizni jöttünk Magyarba!” -mondták, hozzátéve: a 2013-as bajnoki címre aspirálnak. A titkos vágyuk az volt, hogy a győztes góljukat Nicu fejelje, de erről le kellett mondaniuk.

A közönség és a játékosok kölcsönösen fanatizálták egymást a Veszprém Arénában, a győri lányok óriási szívvel játszottak. Radisevics nem jött haza úgy támadásból, hogy ne lelkesítse, tüzelje tovább a zöldek táborát, Görbicz pedig rendszeresen “vezényelte” a pályáról a B közepet.

A mérkőzés után a román edző újságírói kérdésekre nem válaszolt. Nem úgy a győriek: Lekic elsírta magát a mérkőzés utáni interjú közben, Hornyák Ági higgadtan nyilatkozott, Lunde Haraldsen pedig nagyszerű közönségnek köszönte meg a győzelmet, és hozzátette: még jókor jött és jótt tett a csapatnak a valceai pofon.

 

Azóta kiderült, a győriek következő ellenfele a Buducnost Podgorica lesz. Az első mérkőzésre kerül sor Veszprémben, várhatóan május 5-én, majd ezt egy héten belül követi a viszavágó.

Úgy érzem, ez az álomdöntő, mert a két legjobb csapat találkozik majd egymással, ráadásul ennek a két gárdának vannak a legjobb szurkolótáborai is” – mondta a hírt kommentálva Karl Erik Böhn, a győriek trénere. 

Bajnokok Ligája, nők, elődöntő, visszavágók:
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Larvik HK (norvég) 23-13 (10-7)
Továbbjutott: a Buducnost Podgorica kettős győzelemmel, 45-33-as összesítéssel.

Szombaton játszották:
Győri Audi ETO KC-Oltchim Valcea (román) 31-23 (19-12)
Továbbjutott: a Győr 62-58-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik