Belföld

Lufi és tripper kényszerzubbonyban

Az év tizennegyedik hetében lufi lett Schmitt, kényszerzubbony a valutaalap, tripper a kommunizmus. Dumagyűjtemény.

Az ártatlanság védelme mindenkit megillet. Schmitt Pál köztársasági elnök (Duna TV, április 2.)

 

Nem a köztársasági elnökkel van a legnagyobb probléma, hanem a köztársasággal. Zagyva Gyula Jobbik-politikus (Délmagyarország, április 2.)


Fotó: Kummer János

 

Az IMF mindig kényszerzubbonyt jelent az adott országnak. Pogátsa Zoltán közgazdász (Hír TV, április 2.)

 

Schmitt Pál elfelejtett két idézőjelet kitenni. Egyet az elejére, egyet a végére. Kolláth György jogász a kisdoktori disszertációról (Facebook.com, április 3.)

 

Az elmúlt húsz évben hozott kevés jó politikai intézkedés egyike a pálinkafőzés engedélyezése volt. Lovasi András rockzenész (Zalai Hírlap, április 3.)


Kun Béla utódait margóra kell kényszeríteni. Kerényi Imre rendező (Echo TV, április 3.)

 

Mi most egy olyan útra léptünk, ami egy rendezett világot akar teremteni. Harrach Péter kereszténydemokrata politikus (Klubrádió, április 3.)

 

Olyan ember, akit egészen megszólalásáig komolyan lehet venni. Föld S. Péter újságíró Harrach Péterről (Népszabadság Online, április 4.)

 

A magyar luftballon-kultúra eredménye: minél könnyebb, annál följebb jut. Gerő András történész Schmitt Pálról (ATV, április 4.)


Fotó: Northfoto

 

Miniszterelnökként futotta nekik egy pufajkásra, egy D/209-esre, egy őszödi böszmére meg egy libatolvajra.

Kövér László Fidesz-politikus a szocialistákról (Heti Válasz, április 5.)

 

Nem a keresztény megbocsátásnak van helye, hanem az elszámoltatásnak. Pálffy István kereszténydemokrata politikus (ATV, április 5.)

 

Az nem teszi jobbá Sólyom László elnöki periódusát, hogy utána egy akarat nélküli báb következett. Mihancsik Zsófia újságíró (Galamus.hu, április 6.)

 

A tripper és a kommunizmus egy tekintetben édestestvérek. Akit valamelyik megfertőzött, magát okolhatja, senki mást. Végh Alpár Sándor újságíró (Magyar Nemzet, április 7.)

 

Mi, magyarok a belső kiegyezésre sem vagyunk alkalmasak, nemhogy arra, hogy a szomszéd államokkal értelmes párbeszédet folytassunk.

Hankiss Elemér szociológus (Népszabadság, április 7.)

 

Nem szeretek cigány lenni, mert olyan, mint egy gyógyíthatatlan betegség. Jónás Tamás költő (Vasárnapi Hírek, április 7.)


Fotó: Kummer János

 

Ott halt meg, ahol leginkább élt, a futballpályán. Rácz László volt szovjet válogatott labdarúgó Varga Zoltánról (Magyar Hírlap, április 7.)

 

A bulvár olyan szükséges rossz, amely sztárt csinál. Dévényi Tibor lemezlovas (Reflektor TV, április 8.)

 

A férjem azért, hogy bosszantsa a kommunista rendszert, a személyi igazolványának kiállításakor bediktálta a nemesi előnevét is, úgyhogy Kisjenői Antall Józsefre szólt az igazolványa. Antall Józsefné Fülepp Klára nyugalmazott könyvelési csoportvezető (Fidelitas.hu, április 9.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik