Belföld

Eperjes Károly már ma fellép

Eperjes Károly, akit az elmúlt napokban egy fővárosi kórház pszichiátriai osztályán kezeltek, már Veszprémben van, és este fellép a Veszprémi Petőfi Színházban.

“A Kossuth-díjas színművész jól érzi magát és orvosa engedélyezte, hogy játsszon. Nyilván foglalkoztatja az előadás, és hogy mennyi ereje lesz, de jókedvű” – mondta Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója kedden az MTI-nek.
A direktor korábban arról adott tájékoztatást, hogy Eperjes Károly, a Veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója az utóbbi hetekben vírusos tüdőgyulladással küzdött, amelyből nehezen épült fel, miközben feladatainak is eleget tett, vagyis játszott az Új Színházban és a veszprémi teátrumban. Mint Oberfrank Pál akkor elmondta, Eperjes Károly kimerült, alvászavarok léptek fel nála, amelynek kivizsgálására, kezelésre orvosa tanácsára saját elhatározásából vonult egy fővárosi kórházba. A Blikk című napilap korábban arról írt, hogy Eperjes Károly elhagyja az Új Színház társulatát, holott baráti kapcsolatot ápol Dörner Györggyel, a teátrum új igazgatójával.
Eperjes Károly kedden és szerdán a Veszprémi Petőfi Színházban a Chioggiai csetepaté című komédiában lép fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik