Belföld

Brutális emelést vártak, mégsem drágul a benzin

A héten nem változik az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, jóllehet a piaci folyamatok alapján 5-10 forinttal is emelhetné a Mol Nyrt. a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti átlagárát - értesült az MTI kedden piaci forrásokból.

Szakértők szerint a tőzsdei jegyzésárak, a kereslet-kínálat és a dollár-forint árfolyam változása miatt ezen a héten is jelentős emelésre lenne szükség, de a kiskereskedelmi piacon akkora a nyomás, hogy a Mol egyelőre elhalasztja az árak növelését.

Ha azonban a jövő héten is fennmaradnak a folyamatok, illetve a nagykereskedelmi ár szempontjából további negatív változások következnek be, a társaság ismét áremelésre kényszerül. Hasonlóan ahhoz, ahogyan már a többi, finomítóval is rendelkező olajcég, illetve külföldön működő üzemanyag-kereskedő teszi.

A Mol egy hete bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát, s ezzel a benzin ára új csúcsra került. A múlt héten a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 451 forintra nőtt, míg a gázolajé 441 forint maradt. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik