Belföld

Fagyoskodhatnak a locsolók

Húsvéthétfőre virradóra fagyni fog, napközben pedig erős szél lesz - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa vasárnap délután az MTI-nek.

Jenki Szilvia közlése szerint a nemrég átvonult hidegfront mögött száraz, de hűvös levegő éri el a Kárpát-medencét. Kezdetben erős, néhol viharos széllökésekre is számítani kell; a Dunántúlon és az északkeleti megyékben akár 60-70 kilométer per órás széllökések is előfordulhatnak. Hétfő délutántól azonban mindenhol mérséklődik a légmozgás – tette hozzá.

A hőmérséklet vasárnaphoz hasonlóan hétfőn is elmarad az éves átlagtól, nappal mindössze 8-12 fokra, míg éjszaka az ország nagy részén fagyra kell számítani: mínusz 5 és plusz 2 fok közötti hőmérséklet várható a hajnali órákra – mondta Jenki Szilvia.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint vasárnap “csendes” napnak látszik, a tűzoltóknak eddig összesen 17 műszaki mentésben és 11 tűzesetnél kellett intézkedniük. Ez a szám elmarad a napi átlagtól – tette hozzá Petróczi Tímea.

Nem jár a libegő

Az erős szél miatt vasárnap nem közlekedik a Libegő – mondta a BKV fődiszpécsere az MTI-nek.Takács Renáta közlése szerint erről azért döntöttek, mert ilyen időjárási viszonyok között balesetveszélyes lenne a drótkötélpályás felvonó működtetése. A Libegő áprilisban menetrend szerint fél 10 és délután fél 6 között közlekedik a budai Zugliget és a János-hegy között. Azt egyelőre nem tudni, hogy húsvéthétfőn elindítják-e a járatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik