Belföld

Elkaptuk a Nép utcai illegális hulladéklerakót!

A területen hiába működik egy hulladékudvar, a szemetelők az utcára és a bányatavakhoz szórják megunt holmijaikat. Ottjártunkkor mi is tetten értünk egyet.

Pet palackok, kibelezett televíziók és számítógép monitorok, kidobott bútor, megannyi építési törmelék – ez a látvány fogadta azokat, akik a város legszemetesebb területére, Újvárosba, a Nép utcába tévedtek. Egészen március 1-jéig, akkor ugyanis a Győr-Szol Zrt. munkatársai elszállították a szemetet, mintegy 25 köbméter hulladékot. Az ismeretlen tettesek annak ellenére szennyezik környezetüket és a bányatavakat, hogy éppen a Nép utcában van egy ingyenesen használható hulladékudvar.

Felmerül a kérdés, hogy mi viheti rá a szemetelőt arra, hogy ne egy ingyenes telepre vigye felesleges tárgyait, sokkal inkább az utcára?

Péntek délután a Győr24 is kilátogatott a helyszínre, érkezésünkkor örömmel tapasztaltuk, hogy csak néhány alumínium- és konzervdoboz hentereg a tó környékén, tévéknek és egyéb elektronikai cikkeknek nyoma sincs. De korai volt az öröm, mert egy autós megállt, és a járműből kiszálló ismeretlen férfi a levágott kerti nyesedékeket, némi szeméttel kiegészítve a tó lejárójához, a töltés tetejére borította.

Az illetőt az sem érdekelte, hogy fotós kollégánkkal sétálunk felé, töretlen nyugalommal szórta tovább a csomagtartóban megbújó fekete zsákok tartalmát. Igaz, lebomló szemétről volt szó, mégis egyszerűen érthetetlen, hogy miért nem lehet a töltés túloldalán, alig 10 méterre fekvő kijelölt udvarba szállítani a szemetet.

A Nép utcában tehát továbbra is gyűlik a nép szemete, talán egy térfigyelő kamerarendszer segíthetne…

Ajánlott videó