Belföld

Város- és településfejlesztés felsőfokon

A HUNGEXPO új kiállítása, az URB:ICON sok tekintetben hiánypótló: a településfejlesztéshez tartozó témakörök szakmai képviselőit hozza egy fedél alá április 18-20. között a CONSTRUMA-val egy időben.

A HUNGEXPO Zrt. és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, mint társszervező által létrehozott Nemzetközi városfejlesztési kiállítás és projektvásár célja, hogy lehetőséget biztosítson az önkormányzatoknak és a kapcsolódó vállalkozásoknak fejlesztési projektjeik bemutatására.

A kiállítással olyan fórum jön létre, ahol az önkormányzatok fejlesztési elképzelései és az ehhez szükséges partnerek egymásra találhatnak: legyen szó befektetőről, tervezőirodáról vagy kivitelezőről. Éppen ezért is a térség egyik legjelentősebb építőipari kiállítása, a CONSTRUMA mellett kapott helyet.


AZ URB:ICON fővédnöke és szakmai támogatója a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiállítóként is jelen lesz. A kiállítás szakmaiságát és programjait az URB:ICON szakmai tanácsának tagjai biztosítják: a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Magyar Ingatlanszövetség, a Magyar Mérnök Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Téglás Szövetség.

A kiállítók között lesz önkormányzati oldalról például a Csepeli Önkormányzatot, mely már sikeresen megvalósított fejlesztési projektjét mutatja be, de részt vesz a kiállításon többek között Veszprém, Mór és Szentendre is. Vállalkozói oldalról többek között a Tungsram Schréder közvilágítási projektje, a HungaroCAD, a Barabás Téglakő és a Városkert Kft is megjelenik.

A kiállítást gazdag szakmai program kíséri, ízelítőül csak néhány téma: Polgármester Akadémia, Válságmenedzselés- kitörési pontok- bérlakásépítés (külföldi előadókkal), JESSICA program – Mi várható a településfejlesztés támogatásában.
A részletes program a kiállítás honlapján megtalálható, regisztrálni az alábbi linken lehet: http://www.urbicon.hu/konferencia-regisztracio

Bővebb információ: www.urbicon.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik