Belföld

Mentené a vidéki nagyvárosok közösségi közlekedését a kormány

Az idei költségvetésben 3 milliárd 40 millió forint szerepel a vidéki helyi közösségi közlekedés támogatására, erre a pénzre pályázhatnak a települések, a rangsorolást egy hétfős bizottság végzi.

A kormány honlapján megjelent kormányhatározat szerint a rangsorolást a Helyi Közösségi Közlekedés Támogatásának Felosztására Javaslatot Tevő Bizottság végzi, a döntés a közlekedésért felelős miniszter kezében van. A kormányhatározat tervezete 7 tagú bizottságot hoz létre, amelybe 2 főt delegál a közlekedésért felelős miniszter, 1-1 főt a helyi önkormányzatokért felelős, az államháztartásért felelős, és a környezetvédelemért felelős miniszter, míg az önkormányzati szövetségek 2 főt javasolnak a bizottságba.Az önkormányzatok a rendelet mellékleteként megjelenő űrlapon pályázhatnak. Vállalniuk kell a helyi közösségi közlekedés egész évben való fenntartását, és az önrészt a működtetéshez, valamint a fejlesztéshez is. A pályázat benyújtási határideje június 8. A kifizetések szeptember 20-tól történnek részletekben.

Ajánlott videó

A férfiasság válsága régi mantra, már az ókoriak is a férfivirtus hanyatlásáról beszéltek. Tevesz László történész a természeti népek beavatási rítusaitól a Pál utcai grundon át a punkig és a Harcosok klubjáig húz ívet, hogy aztán maga is csak hiányt találjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.