Belföld

Lejárt a színházigazgatói pályázat határideje

Szerdán éjfélkor lejárt a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára kiírt pályázat határideje. Eredményes eljárás esetén augusztustól lehet új igazgatója a fehérvári művészeti intézménynek.

Székesfehérvár közgyűlése februárban írt ki pályázatot a Vörösmarty Színház vezetésére. Az igazgatói posztra az alábbi pályázatok érkeztek ezidáig: Bata János, Kamondi Zoltán, Kárpáti Norbert, Kuna Károly, Mihályi Győző, Réthly Attila, Romvári Gergely, Seregi Zoltán, Dr. Szikora János.

Az elkövetkező időszakban minden előírt meghallgatást, egyeztetést és előkészítő munkát elvégeznek. A pályázatokat szakmai előkészítő bizottság értékeli és véleményezi, ők tartanak meghallgatást a jelentkezőknek is. Székesfehérvár közgyűlése várhatóan májusban tárgyal a pályázatokról. A Vörösmarty Színház új igazgatója – érvényes és eredményes pályázat esetén – 2012 augusztusától vezetheti a fehérvári kulturális intézményt.

Postán esetleg még érkezhet be pályázat. Ha határidőn belül feladott újabb szakmai anyag jön, azt is közzéteszi Székesfehérvár Önkormányzata. Úgy, ahogy a Vörösmarty Színház igazgatói pályázata kapcsán minden további lépésről is tájékoztatják majd a közvéleményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik