Belföld

Fokozott ellenőrzés az utakon húsvétkor

24.hu
24.hu

2012. 04. 06. 11:46

A húsvéti ünnep időszakában megyei főkapitányság fokozott közúti ellenőrzéseket tart – tájékoztatott a rendőrség.

Nemcsak a húsvét ideje alatt, hanem már az ünnepek előtt 1-2 nappal is megnő a forgalom a közutakon. A közlekedők legfőképpen a gyorsforgalmi utakat és a gyorsabb közlekedést biztosító jelentősebb főutakat veszik igénybe. A húsvétra jellemző az is, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztást követő járművezetés tilalmát és veszélyeit, ezért előfordulhat, hogy az ország útjain közlekedve ittas, agresszív járművezetővel találkozunk.

A tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital elfogyasztása is szabályszegésnek minősül, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is kiváltja azokat az élettani hatásokat (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása stb.), melyek a biztonságos közlekedéssel össze nem egyeztethetők. A húsvét előtti, illetve az ünnepek időszakában a torlódások elkerülése érdekében az autópályákon, a főútvonalakon, a határátkelőhelyekre vezető útvonalakon, valamint a bevásárlóközpontok és üdülőhelyek közelében lévő utakon a rendőri szervek kiemelt figyelmet fognak fordítani a zavartalan közlekedés biztosítására, a közúti közlekedési balesetek megelőzésére.

Ezért a húsvéti ünnepek alatt is fokozott rendőri ellenőrzés, jelenlét várható az utakon, melynek fő célja az ittas, vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése, az agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonása és passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése.   A rendőrség kéri a gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek alatt is közlekedjenek a szabályoknak megfelelően, és szeszesital fogyasztását követően soha ne üljenek a volán mögé, vagy kerékpárra, motorra. Mindenkit haza várnak, ezért mindig döntsenek felelősen!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.